PREPUN AMBICIJA

Štimac: Neću samo pobijediti, nego ću pomesti Markovića i društvo!

Štimac je ozbiljno shvatio kandidaturu i očito je da ništa neće prepustiti slučaju. Sa govornice je poručio "Gradimo zajedno bolji Hrvatski nogometni savez!"
Split, 121010.Danas je u kino dvorani NK Hajduk na Poljudu odrzana zupanijska sjednica HNS-a.Na sjednici je Igor Stimac predlozen kao kandidat za predsjednika HNS-a.Takodjer su Stimac, Igor Tudor i Alen Boksic dobili priznanje za doprinos. Na fotografiji Tudor, stimac i Boksic s nagradama.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

SPLIT - Uz jednoglasnu podršku skupštinara Nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske, Igor Štimac promoviran je u kandidata za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Na prijedlog Hajduka, Štimac je dobio podršku matičnog saveza da krene u bitku s Vlatkom Markovićem.

Nakon izbora koji je bio samo formalnost, Štimac je poslao jasnu poruku:

- Samo oni koji su ostvarili privatne interese dignut će ruku za Markovića. Onima koji sumnjaju u nas želim poručiti da ih nećemo samo pobijediti nego ćemo ih pomesti!

Ovo je zvučalo kao ozbiljno upozorenje. Štimac je ozbiljno shvatio svoju kandidaturu i očito je da ništa neće prepustiti slučaju. Sa govornice je promovirao i svoj promidžbeni slogan: - Gradimo zajedno bolji Hrvatski nogometni savez!

- Ne želim slati rušilačke poruke nego naprotiv pružam ruku svima u hrvatskom nogometu koji su siti silovanja pravilnika, statuta i zakona, a koji su doveli do toga da služe samo pojedinim interesima. Danas se moramo sramiti HNS-a, a jedno možemo biti ponosni na igrače i izbornika koji svojim rezultatima pokrivaju nerad i nesposobnost čelnika saveza.

Štimac je citirao Bilića koji je u jednoj prigodi kazao: - Od nas se očekuju rezultati kao da smo Brazil, a savez funkcionira poput Andore.

Ponovio je da ga motivira da promijeni stvari i da izgradi Savez na koji ćemo svi biti ponosni. I jednaki.

U Štimčevom programu glavne točke su demokratizacija i decentralizacija HNS-a, standardizacija natjecanja, okretanje proizvodnji igrača, informatizaciji, poboljšanju zakona o sportu te jači upliv u tijelima Fife i Uefa.

- Prema gruboj računici HNS je u ovih 12 godina potrošio oko milijardu kuna. a ja ne vidim što je ostalo iza njih. Mogu obećati da ću biti potpuno drugačiji predsjednik od ovih danas - zaključio je Štimac.

Štimca je isturio kao "snagu s juga" prvi čovjek županijskog saveza Paško Viđak, a svojom nazočnošću su ga podržali "vatreni" Alen Bokšić, Milan Rapaić i Igor Tudor.

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša istaknuo je: - Ne tražimo promjene da Hajduk bude tamo gdje je danas Dinamo nego da svi u hrvatskom nogometu budu ravnopravni.

Snaga s juga Hrvatske za HNS

Predstavnici u Skupštini HNS-a

Igor Štimac i Paško Viđak

članovi IO HNS-a

Joško Svaguša i Paško Viđak

Arbitražna komisija

Miro Šarić

kandidat za predsjednika HNS-a

Igor Štimac

Alen Bokšić: Nisam u ničijem timu, ali navijam za Štimca

Alen Bokšić dao je otvoreno podrušku Igoru Štimcu.

-Nisam duboko upućen u funkcioniranje HNS-a, ali ako se iz županijskog saveza čuje nezadovoljstvo znači da stvari nisu idealne. Ako su tražili pravog kandidata za novog predsjednika HNS-a onda nisu mogli pronaći boljega od Igora Štimca. On je kvalitetan i ambiciozan i vjerujem da će uspjeti otići do kraja.

Hoćete li se pridružiti Štimčevom timu?

-Nisam u ničijem timu, ali navijam za Igora! - poručio je Bokšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:40