Nenad Dugi/CROPIX
VJERSKI FANATIK

Marković: Hoću li ići na Zid plača? Kakvo glupo pitanje! Pa ja sam katolik. I to pravi!

S predsjednikom HNS-a nikada nije dosadno. Unatoč tome što nakon Izraela ostaje u igri 21 bod, Vlatko Marković smatra kako je u slučaju pobjede Hrvatske na Ramat Gani sve gotovo
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. listopad 2010. 20:39

ZAGREB - Nešto prije nego će se pojaviti reprezentativci i stručni stožer, u zračnu luku ušetao je Vlatko Marković.

- Da nema ušiju smijao bi se oko glave - otelo se nekome iz redova mlade reprezentacije vidjevši vedar stav prvog čovjeka hrvatskog nogometa. Barem ako je suditi po funkciji...

Prvo pitanje i osmijeh je bio ‘tempi pasati’. Kolegu je, eto, zanimalo što će Marković napisati na cedulji koju će staviti u Zid plača u Jeruzalemu.

- Znate, ja sam katolik. I to pravi - objasnio nam je Marković.

Kao da postoji krivi katolik, pomislili smo dok je Marković nastavio:

- I zato ovo pitanje smatram glupim.

Krenuli smo onda s nogometom. U Izraelu definitivno neće biti lako.

- Većina ih igra u Europi i dobro djeluju kao momčad. Siguran sam da je Slaven napravio izvanredan posao i kako nas pobjeda u Tel Avivu odvodi na Euro - iznenadio nas je optimizmom Marković.

Čekajte, ali nakon te u igri će biti još sedam utakmica, odnosno 21 bod. Nije li malo hrabro proglasiti kvalifikacije gotovim u slučaju trijumfa - pitali smo predsjednika HNS-a.

- Nema to nikakve veze. Ova u subotu je odlučujuća.

A je li i za izbornika Bilića odlučujuća?

- Nema šanse. Nije Slaven od jučer ovdje. Treba cijeniti sve što je napravio za reprezentaciju, a napravio je jako puno. Na svu sreću, ti koji pričaju da ćemo ga smijeniti ne odlučuju o tome.

Štimac u Betlehemu zapalio svijeću za pobjedu

U želji za što boljim rezultatom hrvatske nogometne reprezentacije u današnjem “obračunu” s izraelskim nogometašima, bivši nogometaš Igor Štimac po dolasku u Betlehem odmah je zapalio svijeću pred crkvom Isusova rođenja. Štimac, koji je stigao dva dana prije utakmice, među brojnim turistima je sa zanimanjem promatrao kršćanske znamenitosti. ( Ma. Ku.)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 14:25