PUŠE I NA HLADNO

Špaco: Rumunji su snažni, ali vjerujem da se možemo oduprijeti njihovim napadima

 Ante Čizmić / Cropix

Nogometaši Hajduka u četvrtak će pokušati potvrditi kartu za europsku jesen. Nalaze se u odličnoj situaciji. U grotlu poljudske ljepotice s uvjerljivih su 4-1 svladali rumunjsku Unireju i mnogi njihov put u Bukurešt smatraju formalnošću. Mnogi, ali ne i trener Stanko Poklepović.

- Idemo u uzvrat s prepoznatljiva tri parametra. Znamo suparnika, znamo što trebamo napraviti i znamo – rezultat. S mišlju na sva ta tri parametra pripremamo momčad koja se treba oduprijeti svim napadima Rumunja, te osigurati prolaz. Unirea je vrlo snažna momčad, respektabilna, može napraviti preokret, ali joj to zadovoljstvo ne smijemo dopustiti - kaže Poklepović, a prenosi Hajduk.hr.

- Kvalitetni su, novi trener Unireje može biti samo dodatna opasnost po nas. A mi imamo problema u momčadi. Primjerice, Strinić još uvijek nije u potpunosti spreman. Tu je i umor kod ostalih igrača, ali o tome ne smijemo ni pomišljati kao o eventualnom alibiju. Moramo dati maksimum...

Unirea i dalje bez pobjede, napokon zabila gol

Nogometaši Uniree Urziceni i dalje su na začelju ljestvice rumunjske prve lige. Do pobjede nisu uspjeli niti u petome prvenstvenom nastupu, gostovanju kod Brasova.

Završilo je 1-1. Suparnik splitskog Hajduka u doigravanju za Europa ligu poveo je golom Bilasca u trećoj minuti, no domaći su izjednačili desetak minuta kasnije preko Hadnagyja.

Interesantno je da je gol Bilasca prvi i jedini Unirein postignut ove sezone u prvenstvu za 540 minuta. Najlošiji je to trenutačni golgeterski učinak lige.

Lanjski rumunjski doprvaci dijele posljednje mjesto na ljestvici s tri osvojena boda (tri remija, dva poraza) nakon pet odigranih kola. Razlika pogodaka (1-3) drži ih na 15. mjestu od 18 prvoligaša.

Također je znakovito da vodstvo momčadi nije tražilo od vodstva lige pomicanje utakmice na nedjelju, ili možda čak i njezinu odgodu, kako bi se sastav što bolje mogao pripremiti za uzvratni dvoboj protiv Hajduka u četvrtak u Bukureštu. Hajduk s Poljuda donosi prednost od 4-1. (ts)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:24