LEGENDA NOGOMETA

Safet Sušić veliki je prijatelj s Dinamovim trenerom Halihodžićem: Pazite, Vaha je karakter, lako može dići sidro

Nakon Miroslava Blaževića ponovno je jedan Bosanac popularan u Dinamu
Zagreb, 260910.Prva HNL liga. Utakmica 9. kola izmedju Lokomotive i Dinama, koja je bila otkazana zbog kise i natopljenog terena, odigrava se dan kasnije.Na slici: Zoran Mamic, sportski direktor Dinama s kisobranom. Pokraj njega koraca trener Dinama Vahid Halihodzic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

SARAJEVO - Safet Sušić veliki je prijatelj s Dinamovim trenerom Vahidom Halilhodžićem. O njemu, kao i o Ćiri Blaževiću i Vlatku Markoviću, ima vrlo visoko mišljenje:

- Nije to zato što sam s Vahom veliki prijatelj već desetljećima. On je zaista pravi gospodin. Ima nešto što imaju rođeni treneri, ima prirodni autoritet. Perfekcionist je, tip koji ima svoje svoje mišljenje koje nitko ne može promijeniti. Pošten je čovjek, izvrstan stručnjak, izuzetno ambiciozan. Dinamo je napravio dobar potez kad ga je doveo, tu nema sumnje. Ne treba gledati onaj poraz u Grčkoj, bio je to nesretan slučaj s primljenim glupim golom i nesporazumom Bišćana i vratara. Sve će to Vaha vratiti na svoje mjesto.

Halilhodžić je izvrsno primljen u Zagrebu. A ne tako davno, govorio je da se nikad ne bi vratio u Bosnu te uzeo neki klub u BiH, u Hrvatskoj ili u Srbiji?!

- Teška su vremena iza njega, dobro je da je tijekom rata u Mostaru sačuvao živu glavu. No, to je prošlost, činjenica je da je on sada u Zagrebu i da dobro radi. No, moraju u Dinamu dobro paziti. On je vrlo karakteran i ako ga nešto pogodi, vrlo se lako može dogoditi da digne sidro i ode ako neke stvari nisu kako ih je on zamislio.

U kakvim ste odnosima s Vlatkom Markovićem, koji je u problemima oko reizbora na mjesto predsjednika HNS-a?

- Čuo sam se s njim nedavno. Prije toga sreo sam njega i Srebrića u Varšavi na ždrijebu. Skidaju ga, da, no ne znam o čemu se radi, znam samo da je izuzetni gospodin. Bio sam i na utakmici Dinamo - Hajduk u Zagrebu, izuzetno su me primili. Uvijek mi govori da nazovem ako bilo što trebam. Znam ga samo po dobrim stvarima.

A neizbježnog Ćiru Blaževića:

- Ćiru nisam vidio godinama, nisam se ni čuo dugo, no izuzetno ga cijenim i nikad nešto ružno nisam pomislio ni rekao o njemu, kao ni on o meni, koliko sam to primijetio. Bio sam svjestan da me izuzetno cijeni kao igrača. Povremeno neki novinar malo zamuti kašu nekom izjavom koju ni Ćiro ni ja nismo izgovorili. Imao je odlične rezultate ovdje, najsposobniji je napraviti ambijent, ne samo u momčadi nego i sredini u kojoj radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:35