SLIJEDI ISTRA

Vaha: Nije nas pobijedio PAOK, pobijedili smo sami sebe

Onaj Ivić vjerojatno još stavlja led na svoju nogu jer ga je lopta slučajno pogodila, rekao je Vaha
Solun, Grcka, 300910.Stadion Tuomba.Nogometna utakmica 2. kola Europske ligeP.A.O.K. - Dinamo.Na slici: Vahid Halilhodzic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dok su neki vjerojatno već u avionu zaboravili gdje su bili u četvrtak navečer, Vahid Halihodžić i dva dana poslije PAOK-a nije se ohladio od poraza i ne skriva duševno stanje zbog propuštenog.

- Ma, ljut sam kao pas jer smo mogli napraviti ono što neke bolje i talentiranije generacije Dinama nisu napravile u 40 godina. I zato sam rekao svojim igračima da neka ih boli poraz. Nije nas pobijedio PAOK, nego smo sami sebe pobijedili - otvoreno je sasuo trener modrih koji je na raport pozvao pojedine igrače. Profesionalno, ali i džentlmenski, te će razgovore zadržati unutar četiri zida svlačionice.

- Moja su pleća velika i štitit ću svoje igrače u svakoj prilici.

O svemu ostalom nimalo se ne libi govoriti...

- Pa dva puta su nam došli u kazneni prostor. Onaj Ivić vjerojatno još stavlja led na svoju nogu jer ga je lopta slučajno pogodila. Sve sam napravio da pobijedimo 1-0 - secira Vaha.

A zašto predefenzivna taktika?

- To je bila taktika da nam domaćin ne zaprijeti. I uspjeli smo u tome. Prema naprijed je nedostajalo ono nešto... Da uzmeš loptu i da ih dotučeš.

Mogle su to učiniti izmjene, ali niti njihov ulazak nije donio ništa novo?

- Pa zar nije Beqiraj servirao loptu Badelju za stopostotnu priliku. Nažalost, nije on Messi da prođe nekoliko igrača i zabije gol.

Nije ni Morales nešto posebno?

- Zamjeram mu što nije stajao bliže. Ali, diže se. Puno radim s njim i trebate ga vidjeti na treningu. Uklizava poput Barbarića. Imao je problema, ali doći će u formu.

Neki će reći da je Tomečak trebao dobiti priliku.

- On je prefin igrač. Nije još mangup.

Na pitanje što je sve zapravo nedostajalo Dinamu da ode podignuta čela iz Soluna odgovara: inat, prkos i dišpet. No, i dodaje:

- Nemojte podcjenjivati PAOK. Ne služi vam to na čast - obrecnuo se na novinare, izrazivši sumnju da među njima ima hajdukovca.

- Nisu oni hajdukovci. Samo tako pišu - imao je potrebu dodati Marčinko, novi šef za komunikaciju.

Teške su riječi pale. Nimalo PR-ovski, ali svakako u stilu Dinama.

Zapečatio je to Vaha riječima: “Ja nisam diplomat i reći ću vam sve što mi je na pameti”.

Pošteno, a mi kažemo: još jedan. Živi bili, što bi se reklo. Dotad će trener kemijati recept protiv Bruggea, za koji je najavio puno jaču ofenzivu i više truda u pripremu momčadi kojoj je, kaže, poraz teško pao.

- Život teče dalje. Sjećate se kako je Dinamo izgledao protiv Gyora, a kako izgleda sada... Htio bih da taj proces bude brz, ali nekada ne može biti brži nego što jest - osvijestio se i ovaj trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:24