BORBA ZA NASLOV

Oremuš: Prvenstvo nije gotovo, a u Kupu smo favoriti!

'Dinamo nema ništa bolju igru od Hajduka. Njegova prednost je u tome što on zna dobiti lake utakmice. Mi tu zapinjemo. S Dinamom imamo pozitivan omjer', kaže Oremuš
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Dinamu prvenstvo, Hajduku Kup, proljetni je rasplet koji bi zadovoljio našeg sugovornika, mladog reprezentativca Mirka Oremuša, koji će u rujnu proslaviti 22. rođendan. Trenutno provodi dane odmora - radno. Pomaže svojima doma, ali i redovito trči, uz more sve do zračne luke u Resniku, pišu Sportske novosti.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Profesionalac je već četvrtu sezonu. Jesenas je bio jedan od najboljih Hajdukovih igrača.

- Moram priznati da mi je trener Reya mnogo pomogao. Nakon prvih slabijih igara dobro mi je krenulo, ali na kraju sezone opet sam posustao. Osjetilo se da nisam prošloga ljeta odradio kompletne pripreme. Tomasov je pruženu priliku jako dobro iskoristio.

Sada će na toj desnoj strani napada biti tijesno - Rubil, Tomasov, Tičinović i vi konkurirate za dva mjesta?

- Najiskusniji je Rubil, u formaciji 4-2-3-1 on je siguran na poziciji desnog braniča. Cijenim suparnike, ali vjerujem da ću ja biti prvi desni bočni.

Hajduk s pripremama kreće u ponedjeljak, 11 siječnja. S obzirom na neuspješan jesenski učinak u proljeće nemate pravo na kiks.

- Šteta da smo jesenas prosuli tako veliki broj bodova. Pa ipak ću reći da prvenstvo još nije gotovo. I još nešto: vodeći Dinamo nije nedostižan! Nažalost, tri zaredom jesenska kiksa Modrih nismo iskoristili, nismo se približili vrhu prvenstvene ljestvice.

Ipak, Kup vam je u prvom planu ovoga prolijeća, ali ždrijeb je bio nemilosradan?

- Dinamo nema ništa bolju igru od Hajduka. Njegova prednost je u tome što on zna dobiti takozvane lake utakmice. Mi tu zapinjemo. S Dinamom u posljednje dvije godine imamo pozitivan omjer, 4 pobjede te po jedan poraz i remi. Upravo ta statistika mi dozvoljava da već danas najavim - Hajduk je favorit u polufinalu Kupa Hrvatske.

Mlada reprezentacija Hrvatske ima realne izglede da se plasira na završni turnir Prvenstva Europe do 21 godine. Standardni ste član malih Vatrenih i sigurno ste pratili ta prepucavanja na relaciji Dražen Ladić - Dinamo. Jeste li ostali iznenađeni takvom retorikom?

- Nije na meni da to komentiram. Ja ću samo reći da je naš izbornik Dražen Ladić nakon onog neugodnog poraza od Ciprana uspio sastaviti momčad, stabilizirati igru i, što je najbitnije, stvoriti klapu. Mi smo prijatelji i nema dvojbe da je izbornik Ladić itekako zaslužan za ove posljednje dobre igre i rezultate. Dobili smo dvije posljednje utakmice, Srbiju doma, Slovačku u gostima. Nije vrijeme za promjene.

Kapetan momčadi Osijeka Vida sjajno je iskoristio vašu kaznu zabrane igranja u jednoj utakmici. Zabio je Slovacima gol, bio igrač utakmice?

- Vida i Tomečak, koji igra također na mojoj poziciji, odlični su igrači i sjajni momci. Svakog igrača poštujem i cijenim, pa makar zbog njega i izgubio mjesto u prvih 11. Bio bih sretan da Hajduk dovede Vidu na Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 05:23