TEHNOLOŠKI VIŠAK

Šurjak: Bolje četiri juniora nego Vranješ

Novinari ne izlaze iz kancelarije Ivice Šurjaka čekajući novi Hajduk sa samo 26 igrača. Ali Šurjak je kao zaliven
 Reuters

SPLIT - Sportskom direktoru Hajduka Ivici Šurjaku lakše bi bilo da Vranješ sam otpadne, kao svojedobno i Avram Grant, jer šteta novca kad možeš propalo prvenstvo iskoristiti za oslonac na svoj kadar i zajamčenu budućnost. No, nije Hajduk od jučer taoc raznih preprodavača propalih generacija, a nadarene se osiplju. I u trenera Reju se investiralo dobrim dijelom zbog toga, ali se priča da i Anthony Šerić igra jer je u džepu istog menadžera kao i sam trener.

Hajduk se mora riješiti 30-ak igrača koji mu nisu perspektiva, a Vranješ bi bio još jedan među njima. Zasad odoše samo dva Brazilca. Za budućnost Hajduka sigurno nisu vezani ni Pezo, Šerić, J. Buljat, Smoje, Vejić, Andrić, Skoko, Rubil, Pandža, Jertec, Cernat - kompletna momčad. No, nemoguće je preko noći zaigrati s juniorima! Ili - možda je baš to pun pogodak. Što drugo Hajduk može proizvesti na proljeće nego novu generaciju.

Vratar Dante Stipica. Lijevo uz Strinića vratiti Jozinovića s posudbe u Zadru, dati šansu nadarenome stoperu iz Zadra Jonjiću, više prostora i za Maloču uz odlazećeg iskusnog Vejića, a u manevru definirati Oremuša, Tićinovića, dovedenog Tomasova, u špici Andabakove Saćera, najboljeg juniorskog golegetera, zatim i Tokića, pa novu senzaciju maloga Livaju, te nadarenoga Lendrića, čistog zabijača. Umjesto potrage za Vranješem, uz potporu Andrića i Skoke na mjestu tog vezista nameću se klinci Franko Andrijašević i Filip Bradarić (potonji je sin ugostitelja koji je podupirao svojedobno Zvonimira Deranju i Matu Bilića, a trenutno već afirmiranog Strinića).

Kad Šurjak šuti, evo mu savjeta, premda se već čuje da u Španjolsku vode četvoricu talentiranih (spomenuti Livaja, Lendrić, Andrijašević i Bradarić), od kojih dvojica već imaju potpisane ugovore. Onih Vranješevih 400.000 eura bolje je potrošit na zajamčeni talentirani kvartet na toj poziciji: Andrijašević i Bradarić plus Jure Obšivač (već kooptiran) te junior Josip Vuković. Sva četvorica su idealni za zadnjeg veznog, ili poput terijera kakav je Vuković, ili kao Bradarić s finom loptom iz zadnjeg reda. Kerum bi to sigurno prepoznao u svojoj samoposluzi ili na Općini: generacija škole Gorana Vučevića.

Dakle, proljetni alternativni Hajduk: Stipica - Oremuš, Maloča, Jonjić, Strinić - Obšivač, Andrijašević, Vuković, Bradarić, Tićinović - Livaja (Saćer i Lendrić)! Da ne puknu, treba im dodati par Andrića, Skoku, Sharbinija, Ibričića i slično, a to je Rejin posao - jer Hajduk je pun tehnološkog viška.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 22:20