LUKA PERUZOVIĆ

'Ne bojte se Anderlechta, još se nisu oporavili od Partizana!'

'Oni računaju da će izvući najmanje bod. Igraju slično kao Hajduk. Mislim da bi se mogli orijentirati na kontranapade, kao što su igrali u Maksimiru protiv Dinama'
Serbia's FK Partizan Belgrade players cheer, after they beat Belgium's RSC Anderlecht during the play-off's, second leg, of the Champions League in Brussels, Belgium, Tuesday Aug. 24, 2010. (AP Photo/Yves Logghe)
 AP

SPLIT - U pravoj nogometnoj groznici Split iščekuje utakmicu s Anderlechtom. Hajdukova prva domaća utakmica u Europskoj ligi može se po važnosti usporediti s gostovanjem Rome Fabija Capella prije sedam godina, kada je grad pod Marjanom danima živio samo za tu utakmicu.

Vulićev Hajduk tada je doživio eliminaciju, ali je ostao osjećaj da je mogao napraviti više. To je priča koja se s Hajdukom često ponavlja...

Loša iskustva Belgijaca

- Hajduk se ne smije bojati Anderlechta. To više nije klub koji je među najvećima u Europi. Znam da je Hajduk zadnjih godina ispadao i od lošijih, ali protiv Anderlechta ima šanse - ističe Luka Peruzović koji izvrsno poznaje prilike u belgijskom nogometu, a prije neki dan je nakon dugo vremena bio na Poljudu, pa je osjetio i atmosferu u kojoj Hajduk egzistira.

Još se nisu oporavili od šoka

- Anderlecht ima loša iskustva s klubovima s naših prostora. Partizan ih je eliminirao iz Lige prvaka, to je šok od kojeg se još nisu oporavili. Dinamo ih je također dobio u Bruxellesu. Od Hajduka su izgubili na Poljudu i ispali iz Lige prvaka još prije 15 godina. Zbog svega toga Belgijanci jako respektiraju hrvatski nogomet i s puno opreza pristupaju ovoj utakmici.

Ulog je ogroman. Pobjednik ostaje u igri, a poraženi vjerojatno završava priču u Europskoj ligi.

Računaju najmanje na bod

- Imperativ pobjede je na leđima igrača Anderlechta. Hajdukovci bi trebali biti rasterećeni jer uspjeh je već ovo što su napravili. Poseban motiv im neće trebati u odličnoj atmosferi na Poljudu.

Hajduk je pokazao efikasnost na Poljudu, zabio je sedam golova, a primio samo jedan protiv Dinama (3-0) i Uniree (4-1). Peruzović ne očekuje da će Anderlecht doći na Poljud s ofenzivnim gardom.

- Oni računaju da će izvući najmanje bod. Igraju slično kao Hajduk. Mislim da bi se mogli orijentirati na kontranapade, kao što su igrali u Maksimiru protiv Dinama kad su se postavili defenzivno, ali su na kraju dobili sa 2-0.

U redovima Anderlechta najčešće se apostrofira 17-godišnjeg Romela Lukaku kao glavnu prijetnju.

Lukaku često oscilira

- Njegova oca poznajem još iz mojih igračkih i trenerskih dana u Anderlechtu. Mladić je ondje rođen i nema sumnje oko njegovih godina. Znam da ima brata koji je dvije godine mlađi i strašan je talent. On je igrač koji tek dolazi, često oscilira, još nema kontinuitet igara. Svakako je opasan, ali Hajduk mora pripaziti na Boussoufa i Argentinca Suareza...

111

Peruzović je u Hajduku bio do 1980., a potom je šest godina igrao za Anderlecht

476

nastupa za Hajduk

321

utakmica za Anderlecht

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:31