SPLIT U TRANSU

Špaco, dajte nam da doživimo čudo na Poljudu

Hajdukovi nogometaši danas u 19 sati igraju utakmicu Europske lige protiv Anderlechta
Split 050810.Stadion NK Hajduka u PoljuduPredkolo Evropskog kupa : NK Hajduk - Dinamo BukurestNa fotografiji : Torcida.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Anderlecht stiže na Poljud u važnoj europskoj utakmici i bit će to prvorazredni spektakl ne samo na stadionu koji će biti pun do vrha nego u cijelom Splitu koji će se opet potpuno saživjeti s Hajdukom.

Stvarno treba doživjeti Split na dan kad Hajduk igra u Europi.

Atmosfera se pumpa od ranog jutra, navijači stižu ne samo iz okolice i otoka nego sa svih strana Hrvatske i svijeta, traži se ulaznica više, u kafićima i restoranima nema slobodnog mjesta, škole otkazuju nastavu u popodnevnoj smjeni, a rijeka ljudi slijeva se prema Poljudu koji će sa svojih 35.000 mjesta opet biti pretijesan da primi sve one koji bi željeli biti tamo gdje se piše povijest ovog stogodišnjeg kluba.

Strancu je teško objasniti tu magičnu privlačnost koju Hajduk izaziva. Njegovi rezultati određuju raspoloženje u cijelom gradu. Pobjede izazivaju neopisivu radost i euforiju, a porazi bacaju u očaj, stanje potpune depresije.

Što će donijeti ova večer, znat će se nešto prije 21 sat, a trener Stanko Poklepović koji potpisuje europski iskorak Hajduka priziva - čudo!

- Kad smo se plasirali u Europsku ligu, govorili smo o pravom čudu. E sad tražimo novo čudo - kaže Poklepović.

Jasno, hajdukovci sanjaju pobjedu, što bi bio veliki uspjeh.

- Ovom natjecanju koje je iznimno teško i zahtjevno pristupili smo izuzetno odgovorno. Željeli smo izvući maksimum tako da smo detaljno snimili našeg protivnika, upoznali smo njegove dobre i lošije strane. Pripremili smo protuigru za njih.

Kako Poklepović vidi Anderlecht?

- Imaju izuzetan napadački arsenal i to je nešto na što ćemo morati posebno obratiti pažnju. U defenzivnom segmentu imaju visoke igrače koji pokazuju određene slabosti. Poklušat ćemo ih iskoristiti, ali znate kako je to u nogometu, lakše je reći nego učiniti. Utakmice u europskoj konkurenciji su posve drugačije, viša razina, igra se puno brže, zahtjevi su maksimalni.

Iskustvo, pa čak i kvaliteta na strani su Anderlechta, a atmosfera i motivacija mogu biti Hajdukova prednost.

- Oni imaju igrače vrhunske kvalitete, brojne reprezentativce, a to je klub koji je odigrao više od 300 europskih utakmica i sigurno da im to jamči određenu sigurnost. Ali bez obzira na sve, Hajduk u toj utakmici ima samo jednu ambiciju: Tražimo pobjedu! - poručuje Poklepović.

Osim Andrića koji se nije oporavio od ozljede, svi drugi konkuriraju za sastav, a Poklepović ne najavljuje velike promjene u odnosu na 11-oricu koji su se isprofilirali kao najbolji u dosadašnjem dijelu sezone.

Igrači Hajduka u svojim izjavama ističu da uvažavaju Anderlecht, ali ga se ne boje. Vjeruju da mogu odigrati dobru utakmicu i da su sposobni pobijediti.

Forte Hajduka u ovakvim utakmicama često je bio furiozan početak, 15 minuta pravog uragana na otvaranju utakmice uz frenetičnu podršku s tribina donijelo bi rani gol, što bi značilo i veliku prednost u nastavku.

Mladen Grdović ‘zagrijava’ navijače u Hajdukovu šatoru

Zagrijavanje navijača pred utakmice Hajduka obično se događa u gradskim kafićima. To su dani kada gazde kafića trljaju ruke jer piće teče u potocima, a nitko ne pita za cijenu. To su spoznali i u marketinškoj službi Hajduka, pa su za ovu utakmicu organizirali Hajdukov navijački šator koji će biti lociran na platou s istočne strane stadiona. Šator se otvara već u 10 sati ujutro, a uz ponudu jela i pića imat će i prigodni zabavni program. Vrhunac će biti koncert Mladena Grdovića koji je najavljen oko 15 sati.

HAJDUK

Ukupna vrijednost momčadi:

30,800.000 eura (25 igrača)

Najskuplji igrači:

Senijad Ibričić (25, BIH/HRV) - 6,500.000 eura

Anas Sharbini (23, HRV/JOR) - 4,000.000 eura

Ivan Strinić (23, HRV) - 3,000.000 eura

Broj stranaca: 2

Trener: Stanko Poklepović (72, HRV)

ANDERLECHT

Ukupna vrijednost momčadi:

78,100.000 eura (28 igrača)

Najskuplji igrači:

Romelu Lukaku (17, BEL), napadač - 10,000.000 eura

Mbarak Boussoufa (26, MAR/NIZ), veznjak - 9,000.000 eura

Lucas Rodrigo Biglia (24, ARG/ITA), veznjak - 8,500.000 eura

Broj stranaca: 18

Trener: Ariel Jacobs (52, BEL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 06:13