OSTAJE ILI ODLAZI?

Ibričić: Svi pričaju o novom ugovoru, ali njega i dalje nema

 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Senijada Ibričića nije “razveselila” informacija o sedam milijuna eura teškoj ponudi engleskog premijerligaša Blackburna. Naprotiv, 24-godišnji veznjak “bijelih” doimao se prilično ljutit na spomen još jedne ponude koja najavljuje njegov mogući rastanak s Hajdukom, i to već ove zime.

- Ne želim više komentirati nikakve ponude niti me to zanima - rekao nam je u srijedu Ibričić.

Hajdukov prvotimac jasno je poručio da ga zamaraju najave o transferu, a posebno u trenutku kada ova polusezona još nije završena, dok se prijelazni rok otvara tek u siječnju.

- Najviše me ljuti što mediji svakog dana donose ime novog kluba, a ja o tome ništa ne znam. U Hajduku tvrde da ništa ne znaju o ponudama, a ne zna ni moj menadžer. Valjda bi mi netko rekao da je u Hajduk stigla ponuda. Na tu temu više ne želim razgovarati - odlučan je Ibričić.

Ovim je želio zaključiti priču o transferima.

Posljednjih tjedana mnogo se o tome spekuliralo, i to ne samo iz splitskih izvora, nego su i strani mediji objavljivali interes niza klubova (Blackburn, Celtic, Bešiktaš, Koeln, Wolfsburg, HSV...).

A na sve te priče Ibričić je odgovarao apelom:

- Ne gurajte me iz Hajduka. Otići ću samo u slučaju da stigne nekakva ‘nemoralna ponuda’ koja će zadovoljiti klub, ali i moje osobne ambicije.

U Poljudu pak čekaju završetak polusezone kako bi se otvorili pregovore o Ibričićevu statusu.

- O svemu ćemo razgovarati poslije utakmice sa Zagrebom. A sigurno je da će pitanje Ibričićeva statusa biti jedna od najvažnijih tema - potvrdio nam je Hajdukov predsjednik Joško Svaguša.

Kao što smo pisali, Hajduk će svom najboljem igraču ponuditi novi, izdašniji ugovor. Iako to ne isključuje opciju njegova transfera u inozemstvo.

A hoće li Ibričić potpisati novi ugovor?

- Ja sam bio spreman potpisati ga i prije tri mjeseca. Ali otad se ništa nije dogodilo. Kao što sam vam već rekao, ne opterećujem se novim ugovorom, a jedino mi je važno da što bolje igram i da Hajduk ostvari dobar rezultat ove sezone.

Ibričić priznaje da zbog svega jedva čeka zimsku pauzu. Hajduku je ostalo odigrati još utakmicu u Zadru te revanš četvrfinala Kupa Hrvatske protiv Zagreba na Poljudu.

- Fizički sam istrošen. U ovih šest mjeseci odigrao sam veliki broj utakmice, rijetko koju sam propustio, a s Hajdukom i reprezentacijom BiH ovo je bila jako naporna sezona. Umor je učinio svoje, muči me bol u leđima, propustio sam nekoliko treninga. Ali stisnut ću zube i izdržati do kraja, da upišemo dvije pobjede i odemo na odmor barem malo zadovoljniji - zaključuje Ibričić.

Na odlasku Rodić, Pandža i Strinić

Ibričić je najatraktivniji “artikal” iz Hajdukova izloga, igrač koji bi na temelju zapaženih igara u dresu splitskog kluba, ali i reprezentacije BiH, mogao postići dobru cijenu na tržištu. U Hajduku očekuju da će višestruko zaraditi na njegovoj prodaji (od 5 do 7 milijuna eura). Ibričić je stigao u Hajduk u ljeto 2008. iz Zagreba za 1,5 milijuna eura odštete.

Druga je strana medalje da je Ibričić važna figura Rejine momčadi, a njegov odlazak Hajduk ne bi mogao adekvatno nadomjestiti. U HNL-u nema igrača takve kvalitete. Hajduku bi se mogao ponoviti slučaj Kalinić, jer kada je mladi centarfor otišao u Blackburn, Splićani su ostali bez klasnog napadača, a s tim problemom neuspješno se bore svih ovih mjeseci. Ni dovođenje Ahmada Sharbinija nije riješilo taj problem. Hajduk bi mogao i ove zime tražiti centarfora, i to iz inozemstva dok će se rastati s nekim igračima poput Ivana Rodića koji je doveden iz Šibenika, ali nije dočekao svoju šansu.

Osim Ibričića na “transfer rampi” mogao bi se naći i Boris Pandža koji je već imao nekoliko ponuda iz Rusije i Engleske.

Potencijalno zanimljivi mogu biti igrači poput Strinića, zbog mladosti (22 godine) i brzine, imao je dobru polusezonu, ali ga je u finišu zaustavila ozljeda. Tomasov koji je stigao iz Zadra kao napotentniji mladi nogometaš u HNL-u ostao je nedorečen ove jeseni, a premalo je igrao.

Od igrača iz HNL-a koja su zanimljivi Hajduku na prvome je mjestu Osječanin Domagoj Vida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 20:20