ZIMSKO ČIŠĆENJE

Rodić: Ako ne mogu u Hajduku, pustite me da igram drugdje

Reja je dobio nalog da makne Rodića iz momčadi - tvrdi igračev zastupnik Mario Franić
 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Ivan Rodić nestao je iz kruga kandidata za prvu momčad Hajduka otkako je trenersku poziciju preuzeo Talijan Edoardo Reja. Njegov zastupnik Mario Franić kaže da to nije slučajnost.

- Rodić je, prema svojim sposobnostima, mogao biti Hajdukov Olić, ali nije dobio priliku. Razlog su interesi koji vladaju u Hajduku jer tamo ne igraju najbolji nego igrači pojedinih menadžera - oštro će Franić.

Rodić je stigao u Hajduk iz Šibenika ovog ljeta, a za njega je plaćena odšteta od 250 tisuća eura. Tadašnji trener Miše je na njemu inzistirao, vjerujući da će biti pravo pojačanje. Kod Miše je bio u kombinacijama, također i kod Španjića i Kalinića, ali dolaskom Reje našao se u drugoj momčadi.

- Kad smo igrali kup-utakmicu s Lipikom, razgovarao sam s trenerom koji mi je kazao da trebam samo nastaviti raditi, kako me on prati i gleda te da će mi svakako pružiti priliku. Otkad nisam zaigrao niti minute. Kad sam opet tražio razgovor, trener mi je poručio da se javim Šurjaku. Znao sam da me je zbog nečega prekrižio, jer kako ću se nametnuti ako me trener ne vidi na treningu, a ne igram niti kada sam među najboljima na prijateljskim utakmicama - rekao je Rodić, koji je ove sezone upisao samo pet nastupa.

Franić tvrdi: - Očito je netko dao nalog Reji da Rodića makne iz momčadi.

Ostaje vidjeti kako će se rasplesti ova situacija, s obzirom da je Rodić prošlog ljeta potpisao ugovor na tri godine.

- Želim igrati, to mi je najvažnije - rekao je 24-godišnji napadač. - Ako ne mogu u Hajduku, onda neka me puste da idem negdje drugdje potražiti afirmaciju.

Franić, pak, bez zadrške govori:

- Hajduk za Rodića ne može tražiti odštetu jer ovdje nije igrao. Neka daju papire ili neka ga oni prodaju ako su sposobni. Znam samo da, ako Rodić ostane u Hajduku, onda će sigurno igrati u prvih 11. Sad je i nama jasno kako se postaje prvotimac. Mislili smo da je najbitnija kvaliteta, ali očito da je kvaliteta u drugom planu, a odlučujuće su neke druge stvari.

Otpisani traže godišnju plaću za ispisnicu

Skupo će Hajduk stajati zimsko pospremanje svlačionice. Sudeći prema primjeru M. Buljata i Jerteca, kojih se Hajduk želi riješiti, igrači se neće tako lako odreći svojih ugovora. Igrači su spremni otići, ali traže otpremninu u iznosu godišnjeg ugovora. U ovom slučaju, Hajduk bi to stajalo oko 500.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:03