VAHU RASTUŽILA KIŠA

Anđeli sačuvali Hajduk i Anasa, U2 zaustavio Dinamo!

Zagreb, 250910.Nogometna utakmica 9.kola 1. HNL izmedju NK Lokomotiva i NK Dinamo.Na slici: zbog kise odgodjena utakmica za 24 sata. Na terenu su izasli sudac utakmice Marko Matoc i kapetani Tomislav Havojic i Igor Biscan kapetan Dinama skroz desno.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Zbog konačnog rezultata 2-0 na kraju to izgleda kao rutinski pobjeda Hajduka u okršaju s Varaždincima. Ali bilo je to sve a samo ne lagan i rutinski posao za momčad Stanka Poklepovića.

Dva bljeska Vukušića i Čopa odredila su konačan rezultat, ali nisu osobito poboljšali ukupni dojam.

Pobjeda se piše, Hajduk je zadržao lidersku poziciju, a sve drugo iz ove utakmice trebali bi što prije zaboraviti.

Bila je to pobjeda Hajduka bez igre, po kiši i teškom terenu, u utakmici u kojoj su Varaždinci bili puno bolji, imali su opasnije šanse, ali nisu ih znali realizirati.

-Znali smo da Varaždin ima dobru ekipu i da s njima Hajduk uvijek prolazi pravu muku. Tako je bilo i večeras. Očitali su nam pravu lekciju nogometne igre, u tehničkom, taktičkom i brzinskom planu. Moji igrači su se zdušno borili do kraja, bog nam je bio pri ruci. Pobijedili smo iako smo objektivno bili slabiji od protivnika - bio je iskren nakon utakmice Poklepović.

O Hajdukovoj igri najbolje govori podatak da je najbolji igrač utakmice bio Danijel Subašić koji je branio u velikoj formi, skidao je sve što je išlo u okvir vratiju. Vratar Hajduka očito da je pronašao izlaz iz krize I to u najboljem trenutku, bio je odlučujuća prevaga u ovoj pobjedi.

Ako je Subašić bio junak onda je Josip Golubar bio pravi tragičar, veznjak Varaždina propustio je najbolju šansu, u 18. minuti mogao je izaći sam pred Subašića, ali je brzopleto tukao sa vrha kaznenog prostora umjesto da učini još korak ili dva. Njegov udarac završio je visoko iznad prečke.

Bila je to ilustracija promašenih šansi kakvih su Varaždinci imali nekoliko ove večeri.

-Kad sam bio igrač najviše me smetalo kad su me nakon poraza tapšali po ramenima i govorili: Imate dobru, simpatičnu momčad. Odigrali smo jako dobru utakmicu, uz pas igru, ali je realizacija zaštekala. Hajduk je iskoristio dvije naše pogreške. Došli smo ovdje igrati, i odigrali smo hrabro, ali presudio je nedostatak iskustva i kvaliteta koja je ipak na strani Hajduka. Da, možda smo se prestrašili... - podvukao je Toplak.

Polemike će sigurno izazvati potez Anasa Sharbinija koji je na početku drugog poluvremena bez lopte udario Sačera. Prošao je sa žutim kartonom iako mu je sudac Vučemilović mirne duše mogao pokazati crveni.

-Uvjeren sam da je to bio crveni karton, ali čitao sam ovih dana da je Anas anđeo pa valjda zato nije isključen - kazao je Toplak.

Špaco je komentirao: -Anas je odigrao slabo, zaslužio je žuti, možda i više od toga. Zbog toga sam ga povukao s terena. Anas nije loš u duši, ali ne može vladati emocijama. Strahovao sam da kompletno ne izgubi busolu...

Poplava u Maksimiru

Ono što smo najavljivali nakon lanjskog koncerta U2 obistinilo se ove subote: kad padne ozbiljna kiša na Maksimiru se ne može igrati nogomet.

Tako je, eto, odgođena utakmica 9. kola Prve HNL između Lokomotive i Dinama, koja je trebala započeti u subotu u 18 sati, za nedjelju i isto vrijeme.

- Evo dečki, to vam je to, drenaže nema otkako ju je slomila mehanizacija za pozornicu U2, a plastičnu smo ljetos postavili samo na dijelu terena gdje smo stavljali novu travu - nemoćno je vrtio glavom Miljenko Sakoman, direktor Dinamova stadiona, koji ima travnjak iz Slovačke, kao i Real Madrid, ali ono ispod podloge, što je nekad bilo nabolje u bivšoj državi, sad je najgore u Hrvatskoj. Na znanje i ravnanje članovima IO-a HNS-a, koji bi htjeli da na ovakvom objektu i dalje igra naša reprezentacija. A kiše jesenje tek nas očekuju...

- Glavni sudac Marko Matoc je u pratnji kapetana momčadi Tomislava Havojića i Igora Bišćana dvaput izlazio na teren, 75 i 10 minuta prije početka i stanje se nije popravilo: lopta nije odskakala niti se kolutala ni na jednom dijelu terena natopljenog kišom i zaključeno je da ne postoje uvjeti za igru. Po propisima, dvoboj se odgađa za drugi dan, oba kluba su se složila da to opet bude u 18 sati - kazao je delegat Vlado Šobota.

Halilhodžić je svoje trupe još u 17.05 poslao na jednosatni trening iza južne tribine, a poslije na zajedničku večeru u Vila Tinu. Spavali su u svojim domovima.

- Žao mi je što nismo mogli igrati, trebao nam je taj dan više odmora za Solun, no što je tu je - kratko je prokomentirao trener 'plavih'.

Susret Zagreba i Rijeke trebao se odigrati u večernjem terminu, no zbog obilne kiše otkazan je isto kao i onaj u Maksimiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 16:28