ZAGREB - RIJEKA 3-1

Borbu u blatu Kranjčevićeve odlučio briljantni Krstanović

Novi-stari trener ‘pjesnika’ Luka Pavlović upisao je prvu pobjedu nakon povratka na klupu kluba iz Kranjčevićeve
Zagreb, 260910.Stadion Kranjceviceva.Nogometna utakmica 1. HNL 9. kolo Zagreb - Rijeka.Na slici: slavlje Ivana Krstanovica nakon gola.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Luka Pavlović upisao je prvu pobjedu nakon povratka na klupu “pjesnika”. Nad Zagrebom su se i u nedjelju gužvali oblaci, a kiša je dobrano namočila travnjak u Kranjčevićevoj. Ipak, suci su odlučili da je jedna odgoda utakmice između Zagreba i Rijeke bila sasvim dovoljna, stoga se pretposljednji dvoboj 9. kola HNL igrao na terenu na koji bi odmah pristali i hrvači u blatu.

Prvi strijelac lige

To je već na samom početku osjetio Radomir Đalović, koji je pobjegao obrani domaćih, ali u kaljuži “zaboravio” loptu. Nekoliko minuta kasnije Kreilach je zatresao i vratnicu, a na drugoj strani Lisjak obranio “zicer” Abdurahimiju.

No, potom na scenu stupa sjajni Ivan Krstanović, ove jeseni najraspoloženiji napadač Hrvatske nogometne lige. U samo petnaestak minuta 27-godišnji je Krstanović, kojeg je ljetos htio angažirati Hajduk, glavom napunio mrežu Riječana i tako još jednom na sebe uperio svjetla pozornice. Kad već travnjak nije dopuštao stvaranje akcija, Zagrepčani su se odlučili na zračnu egzekuciju.

Đalović smanjio iz penala

Drugo poluvrijeme ponudilo je znatno manje uzbuđenja. Gosti se od Krstanovićevog “blitzkriega” nisu više uspjeli oporaviti, tek je Radomir Đalović u 86. minuti smanjio na 3-1 pogotkom iz jedanaesterca. Riječani se kući vraćaju s teretom od tri uzastopna poraza. Zagrepčani im, pak, s nova tri boda na ljestvici čine društvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:29