PRVA EMISIJA

FOTO: ZAPOČEO NAJIŠČEKIVANIJI TELEVIZIJSKI SHOW Upoznajte kandidate HRT-ove emisije 'The Voice'

Prva od ukupno 15 epizoda hrvatske inačice showa "The Voice" obilovala je sjajnim kandidatima
 HRT

Emitiranje najiščekivanijeg domaćeg TV showa, „The Voice – Najljepši glas Hrvatske", počelo je ove subote na HRT-u.

Prva od ukupno 15 epizoda hrvatske inačice showa "The Voice" obilovala je sjajnim kandidatima koji su pokazali da izbor za titulu Najljepšeg glasa Hrvatske neće biti nimalo lak. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija trebaju od gotovo stotinu odličnih glasova odabrati po 12 pjevača koji će činiti njihov tim.

Ovo je jedinstveni glazbeni show u kojem je najbitniji glas jer mentori tijekom audicija sjede u poznatim crvenim stolcima kandidatima okrenuti leđima i mogu ih procijeniti samo na temelju njihovog glasa i interpretacije. Ukoliko mentor smatra da je kandidat zadovoljio kriterije i ukoliko ga želi u svome timu, pritišće tipku „Moj glas“.

U tom trenutku stolac se okreće i mentor prvi put vidi kandidata. Kada se okrene više mentora, kandidat je taj koji bira u čijem timu želi biti, pa se svaki mentor treba dobro potruditi kako bi pridobio kandidate koje želi i koje će za daljnje faze natjecanja pripremati uz pomoć svojih stručnih suradnika.

Prvu emisiju showa otvorio je zajednički nastup mentora koji su izveli poznati hit sastava OneRepublic „Counting Stars“. U prvoj od pet emisija u kojima će se prikazivati audicije svi su kandidati izmamili osmjeh na licima mentora i zaslužili njihove pohvale, pa čak ih i rasplesali.

Bruna Oberan, Gordan Gregurović i Dino Purić imali su čast da im se okrenu svi mentori. Odlične nastupe također su imali Božidarka Matija Čerina i Bojan Aleksovski kojima se okrenulo po dvoje mentora, a po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Mateo Pilat, Karlo Cvetković, Valentina Trstenjak i Dora Vestić.

Studentica ekonomije Bruna Oberan kaže da je glazba jedino područje u kojem teži savršenstvu, što su prepoznali i mentori, ali i publika. „Publika je poludjela, ja sam poludjela, moji kolege su poludjeli“, rekla je Indira. „Ti si zaista interpretirala ono o čemu ova pjesma govori“, rekao je Jacques i istaknuo da nije bitno što mentorima treba, nego što treba Bruni. Ona je odlučila da joj treba Indira koju je na kraju odabrala za svoju mentoricu.

Dino Purić smatra da je glazba hrana duše, a svojom izvedbom na audiciji je očito dovoljno nahranio duše sve četvero mentora. „Ja sam se prvi okrenuo. To nemoj nikada zaboraviti“, rekao mu je Ivan. „Sjajan si bio. Uvjerio si me u svaku riječ koju si otpjevao“, rekao mu je Jacques kojeg je Dino otkad se prijavio htio za mentora. Pa ipak, pet minuta prije audicije se predomislio i poželio Ivana za mentora, a Ivana je na koncu i dobio.

Gordanu Greguroviću koji se, osim glazbom, bavi i kazalištem, trebale su samo četiri sekunde da prođe audiciju. Naime, samo toliko je trebalo otkad je Gordan počeo pjevati da mu se okrene mentor kojeg je najviše htio - Jacques. „Odmah sam čuo taj prekrasni, veliki, gusti, puni, bogati glas“, rekao mu je. Da bi ga pridobio u svoj tim Tony je pak igrao na činjenicu da su on i Gordan iz Istre, no nije mu pomoglo. Gordan je ipak odlučio raditi s Jacquesom.

Božidarka Matija Čerina kaže da joj je glazba jutro, podne i večer, a pjeva u čak tri benda. Njezinu predanost glazbi i izgrađenu osobnost prvi je prepoznao Tony. „Karakter je ono što se traži. Drago mi je da si s nama i da ćeš odabrati mene“, rekao joj je. Božidarki se također okrenuo Ivan koji joj je rekao da kompletne ličnosti kao što je ona želi u svome timu, no ona se ipak odlučila za Tonyja.

Bojan Aleksovski obožava jazz i swing, a među značajnije nastupe ubraja onaj na Makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije. Pjesma koju je izveo na audiciji, „Fly me to the moon“, brzo je natjerala Indiru ne samo da se okrene, već i da se raspleše jer se radi o pjesmi s njenog vjenčanja. Vrlo brzo se okrenuo i Tony. „Ako hoćeš nešto naučiti, možeš se odlučiti za mene“, rekao je Tony i time dobio još jednog člana tima.

Mateo Pilat pjeva otkad se kao desetogodišnjak potajice prijavio na jedan dječji festival. Kaže da od ovog natjecanja očekuje ogromno iskustvo, a to će sigurno dobiti radeći s mentorom Jacquesom koji ga je za svoj tim odabrao u zadnji čas. „Mislim da možeš puno više, da možeš puno bolje, ali ono što me osvojilo je što sam osjetio da zaista pjevaš iz srca“, rekao mu je Jacques.

Karlo Cvetković kaže da je glazba njegova prva ljubav. U svom tamburaškom sastavu Lege spaja glazbene afinitete svojih roditelja: maminu ljubav prema folkloru i tatinu prema rocku. Premda ga je, sasvim razumljivo, malo uzdrmala trema, njegov glas osvojio je Indiru. „Vjerujem u tebe. Imaš snažan glas, imaš odličnu energiju. Idemo raditi!“, rekla mu je njegova nova mentorica.

Valentina Trstenjak već nekoliko godina sa svojim bendom nastupa na svadbama i sličnim događanjima, no u samostalnoj karijeri bi se htjela profilirati kao pop i R'n'B pjevačica. Ona je svojim glasom toliko ponijela Ivana da, ne samo da ju je odabrao za svoj tim, već je potom stao na svoj mentorski stolac i zaplesao. „Drago mi je da sam se okrenuo. Imaš super glas. Drago mi je da si u mom timu“, rekao joj je.

Dora Vestić ozbiljno radi na tome da se profesionalno bavi glazbom. Na Muzičkoj akademiji studira glazbenu pedagogiju, a željela bi studirati i jazz pjevanje. Još i prije audicije rekla je da bi htjela Indiru za mentoricu i to se ostvarilo – u zadnji čas. „Ja sam osjetila u tvom glasu da ti sigurno želiš mene“, rekla joj je Indira i dodala da obožava njenu boju glasa. Tako je ovo natjecanje i Dori ostvarilo želje.

Čak i kandidati koji nisu prošli na audiciji stavili su mentore u nedoumicu – okrenuti se ili ne – jer su pravo nastupa na audiciji dobili samo dobri pjevači, pa su o prolasku uistinu odlučivale nijanse. U prvoj emisiji Indira je za svoj tim odabrala troje kandidata, a Jacques, Tony i Ivan po dvoje.

Do iduće subote „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Kako je ovo prvi projekt za koji HRT koristi sve svoje platforme, vijesti vezane za show također možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09:30 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Show se subotom navečer, osim na Prvom programu Hrvatske televizije, može pratiti i putem live streama na službenim stranicama showa.

„The Voice - Najljepši glas Hrvatske“ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu „The Voice of...“, u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske.

Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:39