youtube

VIDEO: EKSKLUZIVNI INTERVJU S MILOM HORVAT Jedan od najboljih trenera svijeta: 'S Modrićem i danas imam dobar odnos'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2016. 10:27

Hrvatska nogometna televizija počela je s emitiranjem emisije “Mali nogometni razgovori” i već na startu gledatelji su mogli uživati u svjetskoj ekskluzivi. HNTV-ova reporterka Mila Horvat napravila je u Münchenu intervju s Carlom Ancelottijem, jednim od najvećih trenera današnjice i aktualnim strategom Bayerna.

Otkrio je talijanski trener da sastanke s igračima drži na engleskom jeziku, ali da je nakon tri mjeseca boravka u Münchenu naučio dovoljno njemačkoga te da se njime služi na treningu.

- Osjećam se sjajno u Münchenu, atmosfera u klubu je fantastična, imam odličnu momčad, to je jako lijep grad.

Guardiola je sjajan trener

Uživa i u ostavštini Pepa Guardiole.

- On je sjajan trener i napravio je veliki posao u prethodne tri sezone na Bayernovoj klupi. Momčad ima jako dobro znanje, karakter, odličan posjed i tranziciju. Jedan je od najboljih na svijetu.

Nije ipak uspio osvojiti Ligu prvaka u te tri godine.

- Svi je žele osvojiti, Bayern je s Pepom tri puta bio u polufinalu, što je veliki doseg. Naravno da ćemo pokušati otići korak dalje, ali treba vidjeti koliko ćemo biti spremni, koliko će biti ozlijeđenih. Za osvajanje Lige prvaka moraju se poklopiti mnogi detalji.

Svjestan je da će raditi pod velikim pritiskom.

- Osobno ga ne osjećam, jer volim svoj posao i radim ga sa strašću. Znam da nije moguće uvijek pobijediti, ali znam da je moguće uvijek dati sve od sebe.

Unatoč tome što je osvojio tri Lige prvaka, ambicija ima napretek.

- Želim biti ovdje i dati sve najbolje Bayernu. Nije to moja osobna ambicija, to je stvaranje kvalitetnih odnosa s ljudima kojima čovjek mora težiti.

Trenirao je Ancelotti brojne velike klubove i bio u svim najjačim ligama u Europi. Zanimljiv je njegov pogled na te lige i klubove.

- U Italiji je nogomet više orijentiran na taktiku, u Španjolskoj se mnogo više igra s loptom, u Francuskoj je agresivan... Teško je zato reći gdje se igra najbolje. Tako je i s klubovima, svaki od njih ima neki svoj način življenja. U Bayernu je, recimo, sličan kao u Milanu.

Igrači su zvijezde izvan terena

Nije se želio izjasniti koji je najbolji igrač kojeg je trenirao, ali je ipak podvukao dva imena.

- Trenirao sam mnoge sjajne profesionalce poput Ronalda ili Ibrahimovića... Mogu reći da su igrači danas veći profesionalci nego što su bili prije.

Igrači su velike zvijezde, kako tolika ega uspijevati držati zajedno u svlačionici.

- Igrači su zvijezde izvan terena, a na terenu su profesionalci i sve ih jednako tretiram.

Biranim je riječima govorio o hrvatskim igračima koje je trenirao.

- Jedno ime je posebno, to je Luka Modrić, fantastičan veznjak i čovjek. U Juventusu se sjećam Igora Tudora, u Parmi Marija Stanića. Inače, s Lukom i danas imam jako dobar odnos.

Carlo Ancelotti pri kraju je karijere kao igrač Milana šest mjeseci dijelio svlačionicu sa Zvonimirom Bobanom. Danas je Zvone savjetnik predsjednika FIFA-e i zamjenik glavne tajnice zadužen za nogomet.

- To je odlična stvar za nogomet jer Boban je vrlo inteligentan čovjek i bivši vrhunski nogometaš. Za nogomet je važno imati takve ljude na visokim pozicijama jer oni znaju bit nogometa i mogu mu jako puno pomoći. Nadam se da će napraviti sjajan posao za nogomet.

Saznali smo i koje kolege najviše cijeni?

- Guardiola, tu je Mourinho, Ranieri... Mnogo je dobrih trenera i svakoga cijenim jer naš posao nije lagan, stalno smo pod velikim pritiskom.

U nogomet je ušao golemi novac.

- To je očito realnost, jer svi vole gledati nogomet. Klubovi očito drže da se isplati ulagati toliki novac.

Linker
21. rujan 2024 01:38