Neja Markičević / Cropix
ZAGREB INDOORS

Sjajni Dodig izbacio Ljubu, Florian Mayer ima recept za neprepoznatljivog Čilića

Piše: Gordan GrabovecObjavljeno: 04. veljača 2011. 20:17

ZAGREB - Da vam je netko ponudio mogućnost izbora tko će biti posljednji hrvatski predstavnik na PBZ Zagreb Indoorsu, i u konkurenciji Marina Čilića, Ivana Ljubičića i Ive Karlovića na početku tjedna ponudio Ivana Dodiga, koliko biste bili spremni staviti na kocku? Međutim, upravo to se dogodilo. Zagreb će dobiti novog pobjednika, a samo Dodig može održati tradiciju barem jednog Hrvata u finalu.

- Ne osjećam pritisak. Igrat ću najbolje što mogu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za pobjedu - rekao je Ivan Dodig nakon pobjede nad Ivanom Ljubičićem, koju je nazvao “najvećom u karijeri”.

- Jako sam sretan što se to dogodilo u Zagrebu, gdje je prije dvije godine za mene sve krenulo na bolje.

Tada je iz kvalifikacija stigao do svog prvog četvrtfinala. Sada je izborio i prvi polufinale.

- Ima samopouzdanja, imat će i publiku na svojoj strani, jedini je problem što mu je to prvi polufinale, a Garcia-Lopez je iskusniji. U svakom slučaju, bolje mu je igrati protiv njega, nego protiv Mayera - mišljenje je Ivana Ljubičića koji iza sebe ima naslov i još dva finala u Domu sportova.

Florian Mayer još se jednom pokazao prezahtjevnim suparnikom za Marina Čilića, baš kao što je to bio i u 1. kolu Wimbledona prošle godine. Nijemac je prekinuo Marinovu pobjedničku seriju u Zagrebu koja je trajala 11 mečeva.

- Mislim da taktički nisam pogriješio, samo je bila stvar egzekucije. Neke poene nisam znao završiti. Mislim da je bilo više do moje loše igre, nego do njega - Marinov je dojam.

Prošle je godine nakon Zagreba imao dva naslova i omjer pobjeda i poraza 15-1. Jedini ga je pobijedio Andy Murray u polufinalu Australian Opena. Godinu dana kasnije ima 4-3, a samo je u Melbourneu uspio spojiti tri pobjede. Očita kriza igre i rezultata još ga nije ponukala na razmišljanje o nekim promjenama, recimo u odnosu s Bobom Brettom.

- Za mene to, zasad, nije upitno. Bob je za mene dobar trener. Moramo sjesti i pronaći rješenje.

I to moraju učiniti što prije. Iako su Marinu tek 22 godine, više nema vremena na bacanje. U Rotterdamu će sljedećeg tjedna igrati kao 28. tenisač svijeta, a prije godinu dana je bio u Top 10. Tamo gdje mu je i mjesto, ali ne s igrom kakvu je pokazao u Zagrebu.

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Mayer (5) – Čilić (1) 6-3, 6-4

Berrer (8) – Gasquet (4) 5-2, predaja Gasqueta

Garcia-Lopez (3) – Bogomolov 6-2, 7-6(6)

Dodig – Ljubičić (2) 6-4, 6-4

Linker
22. rujan 2024 12:28