Neja Markičević/CROPIX
ZAGREB INDOORS

Ljubo se poigrao s Brandsom, u četvrtfinalu nas čeka hrvatski derbi Ljubičić - Dodig!

'Bilo je fenomenalno, osjećao sam se jako dobro na terenu. Malo sam imao problema s postotkom prvog servisa,, ali sam radio Brandsu puno problema sa drugim servisom'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. veljača 2011. 19:59

Ivan Ljubičić, najbolji hrvatski i 15. svjetski tenisač na ATP ljestvici, lakoćom je pobijedio Nijemca Daniela Brandsa 6-2, 6-3 u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa, ATP turnira koji se igra u Domu sportova...

Bio je to prvi ovogodišnji Ljubičićev nastup na PBZ Zagreb Indoorsu, turniru kojeg je osvojio u prvom izdanju 2006. godine, a nakon toga je dva puta zaredom igrao u finalu. Ljubičić je, naime, kao drugi nositelj bio slobodan u 1. kolu, a za vrlo kvalitetan i uvjerljiv nastup protiv 23-godišnjeg Brandsa, 79. igrača na ATP ljestvici koji je na startu eliminrao Ivu Karlovića, Ivan zaslužuje samo pohvale i čestitke.

- Bilo je fenomenalno, osjećao sam se jako dobro na terenu. Malo sam imao problema s postotkom prvog servisa, 51%, to je malo premalo za dvoranu, ali sam radio Brandsu jako puno problema sa drugim servisom - analizirao je Ljubičić.

Zapravo je Ljubičić radio Brandsu probleme sa svim udarcima. Što je tiče servisa, imao je 7 aseva i još 15 izravnih servis-poena, a uz to je pribilježio i 14 izravnih poena iz igre, te samo 11 neforsiranih pogrešaka. Brands tijekom meča nije imao niti jednu break-loptu, Ljubo ih je osigurao pet, realizirao tri i lakoćom preskočio Brandsa u njihovom prvom međusobnom dvoboju. Sve je bilo gotovo za 68 minuta igre.

Dodig na noge Ljubičiću u četvrtfinalu

Ivan Dodig vrlo dobro je odradio svoj dvoboj osmine finala na zagrebačkom dvoranskom ATP turniru protiv Ukrajinca Ilje Marčenka. Dodig je slavio 6-2, 6-3 nakon 79 minuta igre...

Isti okršaj u istoj fazi turnira, osmini finala, gledatelji su i lani mogli pratiti na PBZ Zagreb Indoorsu. Tada je slavio Marčenko sa 6-4, 6-2, no, u međuvremenu je Dodig jako napradovao i izrastao u vrlo respektabilnog tenisača. Iako je Marčenko za dvije pozicije bolje rangiran, na 82. mjestu (Dodig je 84. igrač svijeta), Međugorac je u ovaj ogled zbog domaćeg terena i bolje forme ušao kao favorit, a to je i opravdao.

Dodig je tako ponovio svoj najbolji rezultat u Zagrebu otprije dvije godine kada je također igrao u četvrtfinalu, ali tada iz kvalifikacija. Tom prilikom ga je zaustavio Mario Ančić, a i ovoga puta će u četvrtfinalu na sunarodnjaka, Ivana Ljubičića.

U prvom setu su obojica igrača osvojili po 8 poena na reternu. No, Dodig ih je znatno bolje rasporedio, te je napravio dva breaka, a Marčenku nije dopustio niti jednu break-loptu. U drugom setu je Dodig napravio break za 3-1, pa je odmah nakon toga izgubio servis, jedini u meču. No, imao je hrvatski tenisač u šestom gemu nove dvije break-lopte, koje nije uspio iskoristiti. U 8. gemu, pri vodstvu Dodiga 4-3, opet je bilo 15-40, a Marčenko, koji se tužio i na ozljedu, napravio je na drugu break-loptu dvostruku servis pogrešku. Na kraju je Dodig, servirajući za meč, spasio jednu break-priliku do koje je došao Ukrajinac.

- U drugom setu sam se malo povukao, igrao sam sigurnije, jer sam imao dojam da on ne osjeća baš dobro loptu. Hvala publici koja je pomogla na kraju, kao i dobar servis.

Ivan Ljubičić u četvrtfinalu?

- Svi znamo tko je Ivan Ljubičić. Lani smo imali dva teška meča u tri seta, oba je on dobio. Ništa, treba se pripremiti, pa neka pobijedi bolji - veli Dodig.

Što se tiče međusobnih dvoboja koje je Dodig spomenuo, prvi su dvojica Ivana odigrali na zemlji u Umagu, a drugi u dvorani u Stockholmu. Oba puta je Dodig dobio prvi set, ali Ljubičić meč.









ATP Zagreb, 2. kolo:

Bogomolov - Petzschner (7) 6-1, 6-2

Dodig - Marčenko 6-2, 6-3

Ljubičić (2) - Brands 6-2, 6-3

Linker
22. rujan 2024 12:32