Petra Marčinko djeluje nezaustavljivo

 BRANDON MALONE Afp
ČUDO IZ HRVATSKE

Marčinko nastavlja sa fenomenalnim izvedbama, bivšu tenisačicu iz top 50 ostavila bez gema u polufinalu!

Petra Marčinko je sa 6:0, 6:0 pobijedila Kineskinju Yafan Wang i ušla u finale turnira u Antalyji
Piše: Davor Burazin/Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2022. 12:59

Petra Marčinko ne prestaje oduševljavati, 16-godišnja Zagrepčanka je ostvarila 23. pobjedu u nizu od konca studenog prošle godine. U toj seriji je četrnaest pobjeda u juniorskoj konkurenciji, dok je posljednjih devet upisalana profesionalnoj razini, točnije na ITF turnira u turskoj Antalyji u posljednja dva tjedna.

Najbolja juniorka svijeta igrat će u finalu Antalyje vrijedne 25.000 dolara, smiješi joj se novi maksimalan ulov bodova (50), nakon što je nadigrala Kineskinju Yafan Wang (WTA 316; prije dvije i pol godine 47. na svjetskoj ljestvici) sa čudesnih 6:0, 6:0 za jedan sat i dvije minute. Nemoćna Wang nije niti znala što ju je snašlo, dok smo se mi čudili odakle našoj tenisačici toliko snage s obzirom da je dan ranije imala gotovo trosatni meč protiv Izraelke Nicole Khirin. Zanimljivo je kako je Wang propala nakon pandemije korona virusa. Ni na jednom od trinaest WTA turnira od tada nije prošla 1. kolo, od Wimbledona prošle godine nije igrala šest mjeseci, a od veljače je u Antalyji gdje je jedan turnir osvojila, u drugom bila u finalu.

Marčinko nije imala milosti prema Wang, a u meču za drugu titulu u dva tjedna igrat će s Elisabettom Cocciaretto. Talijanka je svladala Ruskinju Dianu Šnajder sa 6:4, 4:6, 6:4. Šnajder je jedna od najvećih rivalki naše Petre u juniorskoj konkurenciji, godinu dana starija. Igrale su u finalu Orange Bowla, dok su zajedno osvojile Eddie Herr i Orange Bowl.

Prošlog tjedna u četvrtfinalu Marčinko je pobijedila Cocciaretto sa 6:2, 6:1. Plasman u finale donosi joj 30 bodova, osvajanje 50. U svakom slučaju, bit će u Top 500. S titulom vrlo blizu Top 400.

Linker
21. lipanj 2024 23:27