BRANDON MALONE Afp
RUŠI SVE REDOM

Nastavljena furiozna serija najbolje juniorke svijeta: Petra Marčinko ostvarila 21. pobjedu zaredom!

Strašan niz traje od studenoga prošle godine. U tom je razdoblju Petra osvojila tri turnira...
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 17. ožujak 2022. 12:58

Pobjednički brojčanik Petre Marčinko okrenuo se na broj 21. Predajom Španjolke Irene Burillo Escorihuela u osmini finala 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u Antalyji, najbolja juniorka svijeta upisala je 21. uzastopnu pobjedu i plasirala se u četvrtfinale.

Furiozna serija traje od studenoga prošle godine, kad je Petra ispala u polufinalu juniorskog turnira u Meksiku. Od tada je nezaustavljiva: upisala je dvije pobjede na Eddie Herru (prije osmine finala povukla se zbog ozljede) te osvojila Orange Bowl, Australian Open i prvi profesionalni naslov u Antalyi. Novi je tjedan, novi turnir na istom mjestu, ali navike se nisu promijenile.

Vodila je 6-3, 2-0 kada je tenisačica iz Zaragoze odlučila da neće nastaviti dvoboj. Do tog trenutka Marčinko se nije suočila ni s jednom break-loptom, štoviše na servisu je izgubila tek pet poena. U pitanju je još jedna Top 300 pobjeda, jer Burillo Escorihuela je 246. igračica svijeta, a početkom godine bila je i na pragu ulaska među najboljih 200.

Zagrepčanka će za ulazak u polufinale igrati protiv izraelske kvalifikantice Nicole Khirin. U ždrijebu Antalyje je i 17-godišnja Ruskinja Diana Šnaider, jedna od Petrinih najvećih suparnica u juniorskoj konkurenciji, koju je lani svladala u finalu Orange Bowla. Šnaider je u osmini finala izbacila prvu nositeljicu, Austrijanku Grabher.

Linker
01. srpanj 2024 03:57