PATRICK HAMILTON Belga Via Afp
NOVA POBJEDA

Čudesna serija HR senzacije: Prođe li iduću prepreku, Petri se smiješi potencijalni ‘derbi generacije‘

U polufinalu će Marčinko igrati protiv Kineskinje Yafan Wang, bivše Top 50 igračice
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 18. ožujak 2022. 14:21

Petra Marčinko u subotu će se boriti za drugi uzastopni finale u Antalyi, gdje je njezina serija rastegnuta na 22 pobjede. Nova žrtva zove se Nicole Khirin, kvalifikantica iz Izraela, koju je 16-godišnja Zagrepčanka nakon tri sata izbacila sa 7-6(3), 6-7(5), 6-4.

Petra za riječ "poraz" nije čula već četiri mjeseca, a njezini rezultati iz tjedna u tjedan dobivaju sve veći odjek. Servis je protiv 612. tenisačice svijeta nije služio tako dobro kao u prethodna dva meča, a propustila je i prilike da završi posao u dva seta (servirala je kod vodstva 5-4 i 6-5, uz meč-loptu), no kad je bilo najvažnije, pokazala je od kakvog je materijala skrojena. U trećem setu okrenula je zaostatak 1-4 i napokon slomila pet godina stariju suparnicu.

U polufinalu će Marčinko igrati protiv Kineskinje Yafan Wang, bivše Top 50 igračice, koja je sa 2-0 u setovima svladala Španjolku Lazaro Garcia. Prođe li i tu prepreku, smiješi se potencijalni "derbi generacije" u finalu. Gornjim dijelom ždrijeba, naime, i dalje juriša Ruskinja Diana Šnaider koju je Petra svladala u finalu Orange Bowla. Ona će se za finale boriti protiv Talijanke Cocciaretto.

Petra je, podsjećamo, prošlotjednim osvajanjem Antalye osigurala golemi skok na idućoj WTA ljestvici (sa 928. na 527. mjesto), a novi će je bodovi dovesti na sam rub ulaska u top 500.

Linker
25. lipanj 2024 20:54