ČILIĆ - BERDYCH 3:6, 1-6

Potop pobjednika US Opena u londonskoj O2 Areni, Čeh poslao Marina Čilića kući

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 12. studeni 2014. 11:41

Nakon što ga je Novak Đoković ‘pomeo’ u prvom kolu prepustivši mu samo dva gema u meču, Marin Čilić trebao se vratiti u igru u drugom kolu mastersa protiv Tomaša Berdycha. Čiliću je to bio ‘popravni’ po mjeri jer je i Berdych u prvom kolu protiv Wawrinke doživio istovjetnu sudbinu s potpuno istim ishodom (6-1, 6-1). Nažalost, novim teškim porazom (3-6, 1-6) Čilić je ispao iz kombinacija za prolaz u polufinale londonskog ‘summita’ osmorice najboljih.

Izgubio prvi servis

- Važno je da imam odličan servis, da dobro uđem u meč i da budem koncentriran tijekom cijelog meča, izjavio je uoči meča naš debitant na ATF finalu,no dogodilo se upravo suprotno. Marin je suparniku prepustio već prvi svoj servis nakon čega je prvi set otišao u smjeru kojem ga je gurnuo taj uvodni kiks.

Čeh je sljedeći svoj servis odradio bez izgubljenog poena, Marin se, pak, na svom sljedećem ponovno morao vraćati i to je već sugeriralo da je suparnik u puno boljem izdanju. Pokazao je to i sedmu gem u kojem je naš igrač spašavao dvostruku break loptu. Nije u toj fazi funkcionirao niti servis niti Marinov bekend koji je letio svuda više nego u teren. Kako je u sedmom gemu spašavao i spasio servis, tako je u sljedećem propustio velikih 40-15. Umjesto da je meč vratio u egal, u tri je poena zaredom reagirao katastrofalno. Ni izbliza nije to bila odlična igra kakvu je prezentirao na US Openu kojeg je osvojio prije nešto više od dva mjeseca. Koliko je indisponiran i nesiguran, Čilić je potvrdio i gubitkom drugog servisa za 3-6 u ‘prvom poluvremenu’.

Čisti promašaji

Ako je ne tako davno izjavljivao da ima osjećaj da može pobijediti svakoga, taj ga je osjećaj u Londonu sasvim sigurno napustio. Goran Ivanišević nemoćno je s tribina promatrao i glavom u nevjerici odmahivao. Marin se u nekoliko navrata rukom udario po glavi kao da se i sam pita kako je moguće da promašuje tolike čiste poene. Čini se da ni Majka Božja, kojoj se zahvaljivao na pobjedi u New Yorku, u Londonu nije bila na njegovoj strani.

Berdych također nije prezentirao posebnu partiju, no bilo je to dovoljno dobro za okončavanje snova našeg igrača. Nakon što je neobjašnjivo suparniku propustio još jedan svoj servis u četvrtom gemu drugog seta, bilo je jasno da za Čilića povratka više nema. Ako se i mogao objasniti poraz protiv Đokovića, prvog igrača svijeta, koji mu ne ‘leži’ i s kojim ima skor 0-11, nakon Berdycha je postalo jasno da je Čilić u krizi. Na kraju meča, Čilić kao da je i sam priželjkivao što brži kraj iako je zaprijetio breakom pri 5-1 Berdycha. Sveukupno ipak - za sjesti i plakati...

Skupina A, 2. kolo:

Tomaš Berdych (Češ) - MARIN ČILIĆ (HRV) 6-3, 6-1

Ljestvica:

1. N. Đoković (Srb) 1 0 2-0 12-2

2. S. Wawrinka (Švi) 1 0 2-0 12-2

3. T. Berdych (Češ) 1 1 2-2 14-16

4. M. ČILIĆ (HRV) 0 2 0-4 6-24

Linker
24. rujan 2024 15:19