ATP MASTERS, LONDON

Marin se porazom oprostio od Londona, Stan Wawrinka u tri seta bolji od Čilića

Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2014. 00:10

Marin Čilić napušta London bez pobjede u svom prvom nastupu na Barclays ATP World Tour Finalsu . Nakon dva uvjerljiva poraza od Novaka Đokovića i Tomaša Berdycha, 26-godišnji Međugorac pao je u tri seta od Stana Wawrinke. Barem nešto, uzeo je set, dobro je krenuo i u trećem kad je poveo s 2:0.

To su bila četiri gema u nizu, od 4:4 u drugom do 2:0. Taman smo se ponadali da će sezonu završiti u pozitivnom tonu, a onda je taj kratak period bolje igre nestao, vratio se pogreškama i izgubio meč. Švicarac je break vratio nakon 40:15 našega tenisača, a break za 4:3 napravio je nakon 40:30. Šteta, nije iskoristio evidentnu nervozu Wawrinke kad je izgubio drugi set.

Prije meča Čilić je imao tanku nadu za prolaz u polufinale, morao je svladati Wawrinku uz gubitak od najviše dva gema. Naravno, protiv suparnika s kojim je imao 2-7 u međusobnim susretima to je bilo previše zahtjevno, naročito kad se uzme u obzir trenutna forma. Breakom za 3:1 u 14. minuti Wawrinka je osigurao mjesto u kvartetu i švicarski derbi drugu godinu zaredom na World Tour Finalsu. Čeka ga Roger Federer.

Wawrinka – Čilić 6:4, 3:6, 6:3

Linker
24. rujan 2024 17:29