AFP
US OPEN

Novak Đoković ušao u osmi polufinale zaredom, Kei Nishikori šokirao Wawrinku

Piše: ArhivaObjavljeno: 04. rujan 2014. 14:00

Novak Đoković izgubio je prvi set na US Openu, ali to ga nije previše obeshrabrilo da stigne do osmog polufinala US Opena zaredom. Prvi tenisač svijeta u četvrtfinalu je pobijedio Andyja Murraya sa 7-6(1), 6-7 (1), 6-4, 6-2 i za plasman u završnicu će morati pobijediti sjajnog Japanca Keija Nishikorija.

U 21. međusobnom susretu Đokovića i Murraya (ukupno vodi Nole s 13-8) u prva dva seta vidjeli smo festival 'breakova', ali oba seta su otišla u 13. igru. Nole je projurio četvrtim setom, a Murray je mini-priliku imao početkom četvrtog seta kada nije iskoritstio jedinu 'break-loptu'. Oba tenisača su držala svoje servise do 5-4, kada Škot nije izdržao pritisak...

- Hvala svima koji su ostali ovako kasno na stadionu (meč završio sat i pol nakon ponoći). Dugo smo igrali prva dva seta, s njim je uvijek teško i neizvjesno, i drago mi je da sam uspio sve izdržati i proći u polufinale - rekao je Đoković.

Drugi polufinale nije bilo ništa lošije, dapače, bilo je i neizvjesnije. Japanac Kei Nishikori plasirao se u svoje prvo GS polufinale nakon pobjede protiv Stanislasa Wawrinke sa 3-6, 7-5, 7-6 (7), 6-7 (5), 6-4. Meč je trajao čak četiri sata i 15 minuta.

Linker
23. rujan 2024 21:27