AFP
US OPEN

Makarova i Serena prošle

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. rujan 2014. 11:13

Ruskinja Jekaterina Makarova nastavila je svoj pobjednički niz na US Openu izbacivanjem još jedne nositeljice. Makarova je kolo ranije eliminirala Eugenie Bouchard, kojoj su zbog vrtoglavice i iscrpljenosti morali mjeriti tlak na terenu, a sada je dobila Viktoriju Azarenku, koja je pak patila od trovanja hranom. Makar, Bjeloruskinja to nikako nije htjela uzeti kao ispriku.

- Igrala sam najbolje što sam mogla, ali Makarova je zasluženo pobijedila jer je igrala puno bolje od mene - rekla je Azarenka, inače dvostruka finalistica u Flushing Meadowsu, ali koja će ovim raspletom, odnosno zbog gubitka bodova na novoj WTA ljestvici ispasti iz Top 20 na svijetu.

Makaraova je, pak, u svom petom pokušaju prvi puta prošla četvrtfinale na Grand Slam turnirima, a u New Yorku ove godine još nije izgubila set.

Ne toliko eksponirana Ruskinja do sada je u karijeri osvojila samo dva WTA turnira, Eastbourne 2010. i Pattaya 2014., ali zato u parovima ima osvojen Roland Garros 2013, kao i Australian Open u miksu.

U polufinalu će igrati protiv Serene Williams koja je otpuhala Talijanku Flaviju Pennettu.

ČETVRTFINALE (ž): Makarova (17) - Azarenka (16) 6:4, 6:2, S. Williams (1) - Pennetta 6-3, 6-2.

Linker
23. rujan 2024 23:27