Jana Fett

 ALEXANDRE MARTINS Dppi Via Afp
ROLAND GARROS

Naše predstavnike prekinula kiša, nema dobrih vijesti ni za nastavak turnira

Vremenske prilike u Parizu u srijedu dopustile mečeve samo pod krovom
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. svibanj 2024. 18:57

Dugo je Roland Garros bio jedini Grand Slam bez krova, ali nakon što je od 2020. natkriven najveći stadion, Philippe Chatrier, od ove je godine i stadion Suzanne Lenglen. I to se ovog tjedna pokazuje kao spasonosno rješenje. Jer barem se nešto moglo odigrati u srijedu.

Naime, nakon što je dan počeo u 11 sati igralo se svega 40-ak minuta prije nego su svi tereni, osim spomenuta dva, "zatvoreni". Čekalo se, čekalo, ali kako kiša nije popuštala, iza 17 sati je postalo jasno da je sve uzalud, pa je odlučeno da se prekinuti mečevi neće nastaviti do sljedećeg dana. Ili tko zna do kada jer ni za četvrtak prognoza nije naročito dobra.

image

Jana Fett

ALEXANDRE MARTINS Dppi Via Afp

Time je i meč 2. kola naše Jane Fett (WTA 135) zaustavljen kod 6:1 i 1:0 za njezinu suparnicu, Čehinju Marie Bouzkovu (WTA 42). Nikola Mektić i Wesley Koolhof trebali su servirati za set (5:4) protiv Arendsa i Middelkoopa, ali nisu stigli... Donna Vekić nije bila ni blizu početka meča protiv Ukrajinke Marte Kostjuk.

image

Nikola Mektić

MATHIAS SCHULZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Mathias Schulz/imago Sportfotodienst/profimedia

Pod krovom su, pak, Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas uz manje probleme prošli u 3. kolo. Španjolac je kontra Jespera de Jonga (ATP 176) izgubio treći set, pa u četvrtom dva puta lovio break zaostatka, prije nego je ipak mirno priveo meč kraju. No, svakako će zabrinuti podatak da je treći igrač svijeta "nadrobio" čak 47 neforsiranih grešaka u meču. Protiv ozbiljnijih suparnika takva ga igra neće odvesti daleko.

Kod tenisačica, domaćine je razočarala Sofia Kenin (WTA 56), senzacionalna pobjednica Australian Opena iz 2020., ali i finalistica Roland Garrosa iz iste godine. Pobijedila je, naime, najvećeg francuskog aduta u ženskoj konkurenciji, Caroline Garciju (WTA 23).

Tenisači, 2. kolo:

Alcaraz (3) - De Jong 6:3, 6:4, 2:6, 6:2

Tsitsipas (9) - Altmaier 6:3, 6:2, 6:7 (2), 6:4

Tenisačice, 2. kolo:

Kenin - Garcia (21) 6:3, 6:3

Jabeur (8) - Osorio 6:3, 1:6, 6:3

Linker
23. lipanj 2024 11:49