Alex de Minaur 

 DIMITAR DILKOFF Afp
ATP S‘HERTOGENBOSCH

Mektić i Nizozemac izgubili u finalu, Korda i De Minaur bore se za trofej u pojedinačnoj konkurenciji

De Minaur je u karijeri osvojio osam aATP naslova, s tim da je jednom slavio na travi
Piše: HINAObjavljeno: 15. lipanj 2024. 16:05

Hrvatski tenisač Nikola Mektić s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom nije uspio osvojiti naslov pobjednika u konkurenciji parova na ATP turniru u s‘Hertogenboschu, bolji od njih su u finalu sa 7-6 (5), 7-6 (3) bolji bili Amerikanci Nathaniel Lammons i Jackson Withrow.

Tijekom čitavog susreta niti jedan par nije uspio ostvariti "break", a u oba "tie-breaka" uspješniji su bili Amerikanci.

Za Mektića i Koolhofa ovo je bio četvrti plasman u finale na ATP Touru ove godine, a prvi su put izgubili završni dvoboj. Ranije su osvajali Auckland, Rotterdam i Indian Wells.

Mektić je tao ostao na 28 osvojenih naslova u karijeri, a ovo mu je bio 45. finale.

Prvi nositelj turnira De Minaur u polufinalu je svladao Francuza Uga Humberta sa 7-6(4), 6-3. Humbert je tijekom subote morao odraditi i četvrtfinalni meč protiv Nizozemca Gijsa Brouwera koji je dan ranije prekinut krajem drugog seta, kada je domaći tenisač vodio 1-0 u setovima.

Humbert je uspješno odradio taj dvoboj i preokret, ali je ostao bez odgovora protiv De Minaura koji u finalu čeka borbu protiv Amerikanca Sebastiana Korde koji je u svom polufinalu slavio s lakih 6-2, 6-4 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora.

De Minaur je u karijeri osvojio osam ATP naslova, s tim da je jednom slavio na travnatoj podlozi. Dogodilo se to u Eastbourneu prije tri godine. Korda je osvojio jedino zemljani turnir u Parmi 2021. godine, a uz to ima čak pet poraza u finalima.

Linker
30. lipanj 2024 06:17