ELSA Getty Images Via Afp
ATP LONDON

Pavić slavio protiv Mektića, Dodig i Krajicek u dramatičnoj završnici do polufinala Queen‘sa

Velikim preokretom u tiebreaku trećeg seta, hrvatsko-američka kombinacija ušla je među četiri najboljih
Piše: Ivan Jelkić/HINAObjavljeno: 21. lipanj 2024. 18:44

Hrvatski tenisač Ivan Dodig se s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao u polufinale parova na ATP turniru u londonskom Queen‘s Clubu, branitelji naslova su u četvrtfinalu svladali Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6-7 (5), 6-3, 13-11.

Nakon što su u prvom setu oba para osvajala gemove na svom početnom udarcu, u "tie-breaku" su spretniji bili Meksikanac i Francuz koji su jedini "mini-break" ostvarili pri rezultatu 5-5 i potom iskoristili set-loptu.

Nakon što su početkom drugog seta Gonzalez i Roger-Vasselin stigli i do "breaka" činilo se kako nema spasa za Dodiga i Krajiceka. No, Hrvat i Amerikanac su uspjeli vratiti rezultatsku ravnotežu, a onda je sredinom te druge dionce Roger-Vasselin osjetio bol u leđima. Ipak je odlučio nastaviti dvoboj iako je imao evidentnih problema prilikom serviranja, a Dodig i Krajicek su to iskoristili za novi "break" i vodstvo 5-3 kojim su poravnali rezultat u meču.

U odlučujućem produženom "tie-breaku" Gonzalez i Roger-Vasselin su bili u stalnoj laganoj prednosti, imali su i tri meč-lopte, ali nisu uspjeli okončati susret u svoju korist. S druge strane, Dodig i Krajicek su realizirali svoju prvu meč-loptu za konačnih 13-11.

Dodig i Krajicek u polufinalu će igrati protiv Britanca Neala Skupskog i Novozelađanina Michaela Venusa.

Još jedan četvrfinalni dvoboj u Kraljičinu klubu bio je podvučen hrvatskim bojama. Na terenu je bio najuspješniji hrvatski dvojac, Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su zajedno osvojili 17 turnira, među njima i Wimbledon i olimpijsko zlato, ali ovog su puta bili na suprotnim stranama. Bio je to njihov prvi takav okršaj nakon što su se, poslije iznimno uspješne dvije i pol zajedničke godine, rastali sredinom prošle sezone. Uskoro će, pak, ponovo udružiti snage u pokušaju obrane olimpijskog zlata u Parizu.

Splićanin je ovog puta u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom nadigrao Zagrepčanina i Nizozemca Wesleya Koolhofa sa 6:4, 7:5. Bili su Mektić i Koolhof blizu match tie-breaka budući da su u drugom setu vodili 5:2, odnosno gem kasnije i servirali za set. No, Mate i Marcelo sjajno su odigrali tu dionicu meča te s pet uzastopnih gemova (od 2:5) stigli do nove pobjede. Za Pavića i Arevala ovo je, inače, 12. uzastopna pobjeda, jer su prije Queen‘sa osvojili Ženevu (4 meča) i Roland Garros (6).

Seriju će u Londonu pokušati nastaviti u polufinalu protiv američko-ruske kombinacije singl igrača, Taylora Fritza i Karena Hačanova.

Linker
21. lipanj 2024 18:52