AFP
PRILIKA ZA POLUFINALE

Čilić nakon četiri sata pakla: 'Ostalo je još energije u meni, Berdych nije nepobjediv!'

'Stalno sam blizu pobjede protiv njega, ali sad sam bio fokusiran, ostao sam čvrst u glavi'
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. rujan 2014. 10:10

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena, a Gilles Simon više mu nije crna mačka. Doduše, malo je nedostajalo da Francuz opet bude koban za našeg najboljeg tenisača i u petom međusobnom meču, ali prvi hrvatski reket ipak je nekako iščupao prvu pobjedu.

I zato mu se s razlogom nakon velike borbe koja je trajala četiri sata i 12 minuta oteo glasni vrisak velikog olakšanja.

- Ovo je vrlo važna pobjeda za mene. Znao sam da neće biti lako zbog prethodnih naših mečeva koji su svi bili tijesni i na to sam se pripremio i ovoga puta. Stalno sam blizu pobjede protiv njega, ali sad sam bio fokusiran, ostao sam čvrst u glavi nakon izgubljenog četvrtog seta i odlično odigrao peti set - sretan je bio hrvatski tenisač.

Skupio je Čilić na koncu puno više neforsiranih grešaka (76-31), ali ta njegova agresivnost na kraju se ipak isplatila.

- Uvjeti su bili teški za igrati, zbog vrućine i vlage, ali pomogli mi je kada je sunca zašlo, tada sam tek proigrao. Makar je to bilo nakon četiri sata meča, postalo mi je lakše igrati - zaključio je Čilić nakon pobjede 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3.

- Jako sam zadovoljan servisom, pogotovo u zadnjem setu. Bilo je puno teških izmjena tako da mi je u petom dobro došlo puno lakih poena nakon početnog udarca.