Ilustracija

 GATO DESAPARECIDO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Gato Desaparecido/alamy/alamy/profimedia
PREKINUT POBJEDNIČKI NIZ

Ništa od europske medalje za mlade vaterpoliste. Mađari slavili i bacili ih u borbu za peto mjesto

Mađarska je izgubila sve tri utakmice u skupini, ali je izborila polufinale
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. srpanj 2023. 22:06

Hrvatska - Mađarska 7:8 (0:2, 2:1, 3:2, 2:3)

PODGORICA - Otvoreno plivalište Podgorica. Suci: Obradović (Crna Gora) i Evers (Švedska).

HRVATSKA: Batoš 1, Beljan, Marinčić, Galušić, Erenda, Marković, Sever 2, Turk, Mladineo, Skejić 2, Dragaš 2 (1-1), Kuleš, Subota. IZBORNIK: Bruno Sabioni.

MAĐARSKA: Horvath, Jambor 2, Hidasi, Farsang, Tigyi, Kondor 2, Gedra 2, Rabb 2 (1-1), Divjak, Pinter, M. Kovacs, L. Kovacs, Forian. IZBORNIK: Zsolt Juhasz.

PETERCI: Hrvatska 1-1, Mađarska 1-1.


Ništa od snova o mogućoj medalji ili barem borbi za nju. U četvrtfinalu EP za vaterpoliste do 15 godina u Podgorici, Mađarska koja je prethodno izgubila sve tri utakmice u skupini i svladala u osmini finala slabašnu Nizozemsku, u četvrtfinalu je pobijedila Hrvatsku koja je dotad nanizala tri pobjede.

Mađari su malo iznenadili mlade Hrvate povevši 3:0 do sredine druge četvrtine, ali sjajan je bio i uzvrat Hrvatske. Do sredine treće četvrtine, potpuni obrat - 4:3 za Hrvatsku! Nešto kasnije je na 5:4 povisio naš vratar Nikola Batoš golom s više od sredine bazena.

U zadnjoj dionici konačan udarac, ali Mađara. Vodstvo 8:6, istina malo manje od 4 minute do kraja, ali to nije bilo dostatno našim dječacima za poravnanje. Pogodak za smanjenje poraza postigao je Luka Sever 4 sekunde prije kraja.

Hrvatska će u subotu od 17.30 igrati protiv Italije u poretku od 5. do 8. mjesta. Talijani su inače izgubili od Srba 8:3.

Linker
04. listopad 2024 19:45