NIKOLA VILIĆ Cropix
VATERPOLO EP

Hrvatska uvjerljivom pobjedom protiv Srbije otvorila Europsko prvenstvo u Podgorici

Srbija je povela 1:0 i to je bio jedini njihov bljesak, a onda je slijedila hrvatska oluja u vodi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. srpanj 2023. 22:42

HRVATSKA 8

SRBIJA 3

(1:1, 3:1, 2:0, 2:1)

PODGORICA - Otvoreno plivalište Morača. Suci: Colominas (Španjolska) i Carmignani (Italija).

HRVATSKA: Batoš, Beljan, Marinčić, Galušić 1, Erenda 2, Lončar, Sever 2, Turk, Mladineo, Skejić 2, Dragaš 1, Kuleš, Subota. IZBORNIK: Bruno Sabioni.

SRBIJA: Muksinović, Vojinović, Nešković, Mihailović, Munćan, Vasiljević 1 (1-1), Rahpeyma, Lukić, Mičić, Urošević 1, Pavlović, Vasić 1, Gošić. IZBORNIK: Nemanja Ličanin.

PETERCI: Hrvatska - Srbija 1-1.


Vrlo dobro je startala hrvatska vrsta do 15 godina na vaterpolskom EP ovog uzrasta u glavnom crnogorskom gradu Podgorici. Momčad koja je ove godine već osvojila dva jaka međudržavna turnira u Varaždinu i Duisburgu, sad je u Podgorici “preslušala” Srbe. Suparnička momčad je u svakom dijelu igre vidljivo nadigrana. Izabranici trenera Sabionija bili su umješniji s loptom, brži, u napadu raznovrsniji, sa sjajnom i ubojitom vanjskom linijom, ali i ne manje bitno, dapače, s vrlo dobrom obranom.

Srbija je povela 1:0 i to je bio jedini njihov bljesak, a nakon toga je slijedila hrvatska oluja u vodi. Sredinom druge dionice 3:1, nakon treće četvrtine već 6:2, pa u zadnjoj četvrtini dva “dalekometna” projektila dvojice ljevaka, Narde Skejića i Petra Erende i - doviđenja Srbijo! U drugoj utakmici naše B skupine, Grčka je pobijedila Tursku 20:2, a u ponedjeljak se u 2. kolu sastaju Hrvatska - Grčka, s početkom u 15.40 sati.

Linker
01. listopad 2024 22:56