sharedog.com
SADA JE SLUŽBENO

UFC izbrisao Mirkovo ime, a usput je saznao i kaznu: Filipoviću je karijera i službeno završila

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. studeni 2015. 11:46

Američka antidopinška agencija (USADA) suspendirala je Mirka Filipovića na dvije godine zbog uzimanja zabranjene supstance - hormona rasta (HGH).

Vijest je stigla u ranojutarnjim satima četvrtka, a potvrđena je od strane UFC-a.

"Mirko Filipović iz Zagreba sankcioniran je na dvije godine zbog kršenja anti-dopinških pravila. Filipović je priznao korištenje, namjeru za upotrebom i posjedovanje hormona rasta (HGH), nakon obavljenog testiranja 4. studenog u Zagrebu, Hrvatska. Na dan testiranja, prije objave bilo kakvih rezultata, Filipović je kontaktirao UFC i obavijestio organizaciju da je koristio hormon rasta“, poručili su iz USADA-e.

Filipović je prije više od dva tjedna objavio povlačenje u mirovinu zbog teške ozljede ramena, a netom nakon toga i sam je priznao kako je koristio hormon rasta u svrhu zalječenja ozljede. Uslijedila je suspenzija i sada i kazna pa je Cro Cop diskvalificiran iz svih natjecateljskih mečeva počevši od 30. listopada, a njegovo je ime izbrisano i sa svih rang-ljestvica.

"UFC priznaje dvogodišnje sankcije koje su danas izdane Mirku Cro Copu od strane USADA-e zbog kršenja anti-dopinških pravila…UFC prepoznaje njegove uspjehe u MMA-u i želi mu sve najbolje u budućnosti“, stoji u kratkom priopćenju UFC-a.

Linker
22. rujan 2024 22:38