Goran Mehkek/CROPIX
ODGOVOR U STILU

CRO COP UZVRATIO ANTIDOPINŠKOJ AGENCIJI 'Ma, smijem se samome sebi'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. studeni 2015. 23:57

Nakon što je Mirku Filipoviću Američka antidopinška agencija (USADA) potvrdila dvogodišnju suspenziju, iako je ovaj u - mirovini, naš borac je za Novu TV, u svome stilu, bio iskren do bola.

"Suspendirali su me i razapeli ni krivog ni dužnog. I to na temelju mog telefonskog poziva jer sam im rekao da imam težu ozljedu. To isto sredstvo dopušteno je pod pretpostavkom da sam ja njih nazvao", kazao je naš borac za Novu TV.

Da je poslao liječničko odobrenje u kojem piše kako mu je terapija hormonom jedini način da spasi rame, dobio bi dopuštenje od Američke antidopinške agencije. Filipović to nije napravio.

"Ta suspenzija uopće nije bila potrebna. Ništa ne bih dobio od tog hormona rasta. Već mi je neugodno opravdavati se. Nema smisla niti ikome dugujem. Dugujem samo navijačima i ljudima koji su me podržavali i pratili moju karijeru. Sam sebi se smijem jer sam bio naivan."

Iz UFC-a su, pak, objavili i priopćenje u kojem su se zahvalili Mirku na svemu što je napravio.

"UFC cijeni Cro Copovo otkrivanje i priznanje korištenja zabranjene supstance te podržava izricanje potrebnih sankcija za održavanje sporta čistim. Cro Cop je nakon toga najavio svoje povlačenje iz sporta nakon velike karijere. UFC priznaje njegove uspjehe te mu želi dobro u budućem radu".

Cro Cop je, inače, bio pozitivan na hormon rasta na testiranju 4. studenog u Zagrebu. Hormon rasta uzeo je kako bi pokušao zaliječiti rame uoči borbe protiv Anthonyja Hamiltona. Isti dan testiranja hrvatski borac obavijestio je UFC o korištenju sporne supstance, a javio je i Američkoj antidopinškoj agenciji. Njegovo priznanje skratilo mu je kaznu s maksimalne četiri na dvije godine.

Linker
23. rujan 2024 00:37