MANFRED SCHILLINGS Majo
STOLNI TENIS

Filip Zeljko će biti treći igrač Hrvatske na OI u Parizu

Frane Kojić će biti četvrti, odnosno pričuvni član reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2024. 22:06

Porazom hrvatskog stolnoteniskog reprezentativca Frane Kojića u prvom kolu WTT Star Contender turnira u Ljubljani, odlučeno je da će treći igrač reprezentacije u momčadskom dijelu olimpijskog turnira u Parizu biti Filip Zeljko, uz Andreja Gaćinu i Tomislava Pucara, koji će nastupiti i u pojedinačnoj konkurenciji.

Kojića je pobijedio Kazahstanac Kiril Gerasimenko s 3-2 u setovima (2, 9, -6, -7, 8) i tako spriječio hrvatskog reprezentativca da se na novoj rang listi, koja će biti objavljena 18. lipnja, nađe ispred Filipa Zeljka. Frane Kojić će biti četvrti, odnosno pričuvni član reprezentacije, a to je status u kojem je Zeljko bio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najbolji hrvatski igrači Tomislav Pucar i Andrej Gaćina plasirali su se u 2. kolo ljubljanskog turnira. Pucar je s 3-1 (7, -7, 5, 9) nadigrao Hongkonžanina Wong Chun Tinga te će za plasman u osminu finala igrati protiv Nijemca Patricka Franziske, devetim na ITTF ljestvici.

Gaćina je bio bolji od Rumunja O. Ionescua s 3-2 (-11, 3, 8, -9, 8), a suparnik u 2. kolu bit će mu Korejac Jang Woojin, 13. igrač svijeta.

U konkurenciji parova Pucar i Slovenac Darko Jorgić su ušli u četvrtfinale, a bolji su bili od Singapuraca Queka i Panga s 3-1 (9, -5, 8, 6). Za plasman u polufinale će igrati protiv Korejaca Choa Daeseonga i Janga Woojina.

Hana Arapović je zaustavljena u 1. kolu turnira stolnotenisačica od Hongkonžanke Lam s 3:1 (-11, 5, 7, 7). U konkurenciji parova Arapović i Ivana Malobabić su poražene u osmini finala, a bolje su bile Hongkonžanke Lee i Zhu s 3-1 (3, 7, -6, 2).

Linker
13. lipanj 2024 22:06