Dvostruka titula za Alexisa Lebruna

 HOFFER SZILVI
STOLNI TENIS

Lebrun: Ovo je apsolutno nevjerojatno. Prvi put sam osvojio dva trofeja, Zagreb će mi doista ostati u sjajnom sjećanju

Francuz i Japanka osvojili jaki WTT Contender u Zagrebu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 09. lipanj 2024. 20:17

Završen je još jedan WTT Contender Zagreb, a ujedno bio je ovo i oproštaj na neko vrijeme od Doma sportova.

Naime, hram zagrebačkog i hrvatskog sporta, koji je izgrađen prije 52 godine, kreće u rekonstrukciju i prema najavama obnova bi trebala trajati godinu i pol dana.

Pobjednici zagrebačkog turnira, nagradni fond od 80 tisuća američkih dolara, su Francuz Alexis Lebrun i Japanka Hina Hayata. Inače, sva prva mjesta na WTT Zagreb osvojili su ili Francuzi ili Japanci.

Lebrun je u finalu dominirao nad Japancem Shunsukeom Togamijem (4:1), dok je kod djevojaka Hayata nadigrala Miwu Harimoto (4:0).

- Ovo je apsolutno nevjerojatno. Prvi put sam osvojio WTT Contender, ali ne samo jedan nego dva trofeja, u parovima i pojedinačno. Zagreb će mi doista ostati u sjajnom sjećanju. Ovo je bio sjajan turnir, odličan moj tjedan. Nemam zapravo riječi kojima bi opisao kako se sada osjećam osim.. Da, igrao sam stvarno dobro! Također, jako mi je drago da sam osvojio parove s Gauzyjem jer dosta treniramo.

Nagrade pobjedniku i viceprvaku uručili su Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, te Vice Oršulić, predsjednik uprave HEP-a.

Kod parova pobjednici su Francuzi Simon Gauzy i Alexis Lebrun, a za zlato su pobijedili Poljake Samuela Kulczyckija i Jakuba Dyjasa s 3:0. Kod djevojaka Japanke Sakura Yokoi i Satsuki Odo su u finalu bile bolje od Korejke Jeon Jihee i Joo Cheonhui s 3:1.

- Ovo nam je tek treći turnir koji smo igrali zajedno, ali dulje već vrijeme treniramo zajedno, budući da vježbamo za Olimpijske igre u našoj zemlji. Imamo i trebamo imati dobar par za ekipno natjecanje. Mislim da imamo čak i potencijal za medalju u toj kategoriji. Igrali smo zajedno prošle godine na Europskim igrama u Krakowu i ove godine u Indiji. Alexis će gotovo sam siguran igrati pojedinačno u Parizu, a ja sam koncentriran na ekipni dio natjecanja. WTT Contender u Zagrebu nam je dao trofej, ali i puno dodatnog samopouzdanja – kazao je Gauzy.

U kategoriji mješovitih parova najbolji su Japanci Tomokazu Harimoto i Hina Hayata, a u finalu su s 3:2 svladali Korejce Lima Jonghoon i Shin Yubin.

Pojedinačno

Stolnotenisači, finale: Togami (Jap) - A. Lebrun (Fra) 1:4 (-4, -6, -7, 5, -7)

Stolnotenisačice, finale: Hayata (Jap) - Harimoto (Jap) 4:0 (8, 10, 8, 3)

Parovi

Stolnotenisači, finale: Gauzy/A. Lebrun (Fra) - Kulczycki/Dyjas (Pol) 3:0 (7, 4, 10)

Stolnotenisačice, finale: Jeon/Joo (Kor) - Yokoi/Odo (Jap) 1:3 (-9, -6, 12, -5)

Mješoviti parovi

Finale: Lim/Shin (Kor) - Hayata/Harimoto (Jap) 2:3 (-9, 2, -8, 3, -6)

Linker
09. lipanj 2024 20:26