Ronald Gorsic / Cropix
RUKOMET

Zagreb lovi najbolji start

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 28. rujan 2015. 17:03

Prvi put nakon četiri godine rukometaši PPD Zagreba otvorili su europsku sezonu s dvije pobjede. Pobjeda protiv Celja učvrstila ih je na prvome mjestu skupine A i dodatno podigla apetite uoči nastavka natjecanja.

Nakon što je u nedjelju kompletirano drugo kolo, zagrebaši su se isprofilirali i kao druga najbolja obrana Europe. Protiv Kiela i Celja primili su ukupno 42 gola, odnosno 21 po utakmici, a trenutačno je bolji samo Rhein-Neckar Löwen. Njemački je viceprvak u dvobojima s Barcelonom i Koldingom primio 39 golova.

Zagreb je puno skromniji kad je riječ o efikasnosti, budući da je samo Beşiktaş u njihovoj skupini zabio manje golova (45). Igrači Veselina Vujovića postigli su ih 50, koliko i Celje.

Hrvatski je prvak posljednji put ovako uvjerljivo startao u sezoni 2011./2012., no tada su u prva dva kola imali neusporedivo lakše suparnike, Sävehof i Bosnu. Uspiju li u subotu u Areni srušiti i Veszprém s trojicom Hrvata u sastavu ( Alilović, Sulić, Slišković), izjednačit će najbolji start u povijesti kluba, također ostvaren prije četiri godine.

U trećoj utakmici tada su na gostovanju svladali Kadetten Schaffhausen, a tek krajem listopada njihov je niz zaustavila Barcelona. * V. Zrinjski

42 - gola primio je Zagreb u prve dvije utakmice

39 - golova primio je u skupini B Rhein-Neckar Löwen

3. pobjedom zagrebaši mogu izjednačiti najbolji europski start u povijesti

Linker
23. rujan 2024 15:31