Ronald Gorsic / Cropix
LIGA PRVAKA

Zagreb pokoren u dramatičnoj završnici: Mađari tijesno slavili u ratničkoj utakmici!

Rukometaši PPD Zagreba nažalost nisu uspjeli nastaviti veliki pobjednički niz na početku sezone, nakon Kiela i Celja te tri suparnika u SEHA ligi nisu uspjeli pobijediti i trenutačno najjaču europsku momčad Veszprem. Izgubili su tijesno sa 20-21 nakon što su vodili cijelu utakmicu, ali su pokazali kako se srcem bori za svoj klub.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 03. listopad 2015. 23:58

Mađari su u svojem rosteru imali trojicu naših reprezentativaca, Mirka Alilovića, Renata Sulića i Ivana Sliškovića i sva su trojica odradili veliki posao za svoju momčad.

Od samog starta bilo je ponovno vidljivo koliko dobar posao u pripremi svake utakmice radi Zagrebov trener Vujović, koji je opet napalio svoje igrače kao da se radi o ključnoj utakmici sezone, a ne samo o jednoj u nizu u skupini Lige prvaka. Obrana je standardno bila čvrsta, ponovno je bila „forte“ momčadi hrvatskog prvaka, a u napadu su na početku briljirali Sandro Obranović i Domagoj Pavlović, posebno ovaj drugi koji se igrama u dresu Zagreba polako, ali sigurno nameće kao veliko pojačanje za reprezentaciju.

Nakon 12 minuta igre zamalo je došlo do ozbiljnijeg incidenta kad je Obranović nezgodno srušen, a danski su suci pokazali izravni crveni karton Momiru Iliću, možda i ključnom igraču Veszprema. Ovaj je burno reagirao, svađao se s Dancima i pri izlasku s terena bacio bocu s vodom čime je zaradio uvrede ispunjene Arene. Takav ozbiljan udarac mađarska je momčad ipak "preživjela“, ali je na semaforu do kraja prvog poluvremena Vujovićeva momčad držala prednost između dva i tri gola razlike.

Ubitačan tempo koji su Vujovićevi dečki nametnuli Mađari su ipak pratili, no tada se već moglo postaviti pitanje koliko ga sami „plinari“ do kraja mogu zadržati. Doslovno se vodio „rat“ na terenu, onakav kakvim ga je Vuja najavio. Na vratima Zagreba odličan je opet bio Filip Ivić koji je u Celju donio presudne obrane za vrijedne bodove. Željenu veću prednost do poluvremena pokvarilo je dvostruko isključenje Stepančića i Obranovića, a odmah zatim i Horvata, te je Zagreb zadnje minute prvog dijela igrao sa samo četiri igrača u terenu. I u toj krajnje nepovoljnoj konstelaciji snaga „srce“ je spriječilo pad, Ivić je skinuo nekoliko teških udaraca, pa se na odmor otišlo rezultatom 10-9.

Teško „štemanje“ na terenu nastavljeno je i tijekom cijelog drugog dijela, opomenu je zaradio i Vujović na klupi. Tada su Danci donijeli dvije dvojbene odluke na štetu Zagreba, no niti to nije poremetilo ritam niti učinilo da se utakmica približi rješenju. Horvat je iz sedmerca imao priliku za dizanje na tri razlike, no Mikler ga je pročitao. Nakon dva uzastopna gola Stepančića na semaforu je stajalo plus tri (18-15, 48. minuta), ali i to nije donijelo kraj drame. Mikler je skinuo dva zicera, opet su Mađari zaprijetili, fenomenalnom obranom uzvratio je Ivić, ali su gosti ipak došli do egala tri minute prije kraja (19-19).

Nažalost, Vujovićevi su igrači propustili dva zadnja napada, a Marguč je zabio za pobjedu Veszprema 40 sekundi prije kraja…

Filip Ivić je obranio 14 udaraca Mađara, zaustavio i njihovu kontru na 20-20 u završnici utakmice, ali to nije pomoglo PPD Zagrebu. Domagoj Pavlović je postigao 6 pogodaka iz 7 pokušaja. Luka Stepančić je zabio 4 gola, a Sandro Obranović i Zlatko Horvat po 3. Strijelce pobjedničke momčadi predvodio je Slovenac Gašper Marguč s 8 pogodaka, a po 3 su postigli hrvatski rukometaš Ivan Slišković i Šveđanin Andreas Nilsson.

Veszprem je ovom pobjedom izbio na vrh skupine A Lige prvaka s 5 bodova. Po 4 boda imaju PPD Zagreb, Kiel i PSG, a 3 Wisla. Celje i Flensburg su osvojili 2 boda, a bez bodova je Bešiktaš.

U 4. kolu rukometaši PPD Zagreba će u subotu 11. listopada gostovati u Parizu kod PSG-a, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Igor Vori.

Linker
23. rujan 2024 17:32