Ronald Gorsic / Cropix
LIGA PRVAKA

Može li Zagreb napraviti novo čudo? U Arenu dolazi najjači europski klub, jači i od Kiela

Rukometaši PPD-a Zagreb na najbolji su način dvjema pobjedama u Ligi prvaka te s tri pobjede u SEHA ligi otvorili sezonu.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 03. listopad 2015. 11:08

Praktično su najuspješnija momčad u Europi, momčad koja je igru u obrani dovela gotovo do savršenstva jer primaju najmanji broj pogodaka po utakmici. Iako im zbog ozljeda nedostaju Josip Valčić i Stipe Mandalinić, dva po svemu vrlo važna igrača, vizija Veselina Vujovića u kojoj je cilj stvoriti momčadski duh funkcionira na najbolji mogući način.

Jači su i od Kiela

Iako je u prvom kolu Lige prvaka u Zagrebu pao veliki Kiel, trostruki prvak Europe, a zatim je u gostima pobijeđeno neugodno Celje, gostovanje Veszpréma u Areni je ipak utakmica sasvim druge kategorije jer je riječ o trenutačno najboljoj momčadi Starog kontinenta.

Lanjski finalist Lige prvaka koji se ove sezone još pojačao i cilja na prvi naslov prvaka Europe u povijesti te to ni najmanje ne krije, u rosteru ima čak 28 igrača od kojih je svaki od njih sposoban odigrati vrhunsku utakmicu, a u svojim redovima ima i tri hrvatska igrača. Ivan Slišković došao je kao pojačanje, a Mirko Alilović i Renato Sulić su starosjedioci u klubu. No, pitanje kolike će role u Zagrebu oni igrati jer je Sulić ozlijeđen, a Alilović i inače malo brani pored odličnog mađarskog reprezentativca Rolanda Miklera.

Trener PPD-a Zagreb Veselin Vujović je u najavi utakmice odao priznanje velikom suparniku čija snaga uvelike nadmašuje njegovu momčad sastavljenu praktično samo od domaćih igrača, no najavio je veliku borbu u kojoj “nitko u Areni unaprijed nema pravo na bodove”.

Tijesan poraz

U tom se smislu može “referirati” na prošlogodišnji susret ovih suparnika u polufinalu regionalne SEHA lige, kad je njegova momčad Veszprém “držala na konopcima” punih sat vremena na njihovom terenu, koji je od strane EHF-a proglašen najboljim u Europi. Tada je hrvatski prvak poražen sa 24-25, no, praktično je samo puka sreća Mađarima donijela pobjedu u vrlo tijesnoj utakmici. Ako je tako nešto bilo moguće u Veszprému, Vujović ne vidi ni najmanji razlog da se sličan scenarij ne ponovi i u subotu u zagrebačkoj Areni.

‘Kemija’ u momčadi

Ako je u nečemu uspio, Vujović je kod svojih igrača uspio stvoriti “kemiju” koja ih tjera da daju i više od objektivnih mogućnosti. To su nekoliko puta pokazali već prošle sezone, a sada su svoju odlučnost da se pokažu u najboljem svjetlu podigli na još višu razinu.

Premda se u subotu u 20.00 u Areni prema svim kriterijima treba očekivati sportska borba Davida i Golijata, neće biti čudo ako i taj sportski spektakl završi kao onaj iz biblijskog predloška. Odigraju li Vujovićevi igrači obranu na nivou, ništa nije nemoguće...

POSLJEDNJIH PET OGLEDA ZAGREBA I VESZPREMA

Regularni dio SEHA lige sezona 2014.-2015.

Veszprém - PPD Zagreb 27-22

PPD Zagreb - Veszprém 21-24

Polufinale SEHA lige sezona 2014.-2015.

Veszprém - PPD Zagreb 25-24

Liga prvaka sezona 2013.- 2014. (skupina)

PPD Zagreb - Veszprém 22-33

Veszprém - PPD Zagreb 27-34

Linker
23. rujan 2024 17:22