AP
REAKCIJE DANACA

Wilbek: 'Vratili smo Hrvatima za poraz u Londonu koji nas je mučio nekoliko mjeseci'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2013. 01:44

Sreći danskih igrača nakon pobjede protiv Hrvatske nije bilo kraja. Na turniru u Španjolskoj igrali su promjenjivo, jednako kao i na Europskom prvenstvu u Srbiji na kojem su se jedva dovukli do polufinala, čak su i visjeli jer ih je do ispadanja dijelio samo jedan pogodak Kire Lazarova u kolega mu iz makedonske reprezentacije.

Zatim su eksplodirali, ubili Španjolce u polufinalu, a zatim i Srbe i finalu. Sve opet sliči na isti scenarij. Danski izbornik Ulrik Wilbek u potpunosti je nadmudrio Slavka Golužu. Dan prije utakmice na konferenciji za novinare nije od Goluže htio ponuditi ulogu favorita.

- Wilbek je stariji gospodin, on i njegovi dečki su favoriti - rekao je tada Goluža.

Wilbek mu je uzvratio:

- Hrvatska ovdje u Španjolskoj igra najljepši rukomet i ne vidim da ih netko samo tako može pobijediti.

Nakon utakmice - sasvim nova ploča!

- Hrvati ni u jednom trenutku nisu imali izgleda, kontrolirali smo utakmicu od prve do posljednje minute. Napravili smo na startu solidnu prednost i nakon toga sam od igrača tražio da igraju pametno, da ne srljaju te da će suparnik biti u situaciji da griješi više nego mi. Dobro smo prostudirali hrvatsku igru, a igrači su ispoštovali dogovor i više nam nisu mogli zaprijetiti.

Wilbek je stari majstor, osvetio se Goluži za težak poraz u Londonu kada su naši slavili s 11 razlike.

Sada se pokazalo kako je to bio loš dan danske reprezentacije:

- Vratili smo Hrvatima za taj težak poraz u Londonu koji nas je tištao nekoliko mjeseci. Ovaj je time slađi jer je ostvaren u polufinalu koje nas je odnijelo u borbu za zlato. Nadam se i vjerujem da protiv Španjolske možemo ponoviti sličnu igru i opet slaviti. Bilo bi lijepo da se vratimo sa zlatom kao što smo učinili u Srbiji - rekao je strijelac pet pogodaka Jesper Noddesbo.

Vratar Niklas Landin bio je tvorac danske pobjede sa čak 16 obrana:

- Suigrači su potpuno zaustavili hrvatski napad, bilo mi je lako braniti. Sada idemo po zlato, dat ćemo sve za to!

Linker
24. rujan 2024 01:15