Ante Cizmic / CROPIX
TUŽNA SVLAČIONICA

Duvnjak: 'Bili smo jako teški, kao od olova!'; Alilović: 'Valjda će protiv Slovenije biti bolje!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2013. 01:38

Ako se je u srijedu navečer u Zaragozi sreća mogla mjeriti „kilotonama“, „megatone“ su mjerna jedinica za jad i čemer koje su osjećali naši igrači kada su izlazili s terena poslije poraza od Danaca. Nijedan osmjeh, osim oni „kiseli“ koji su oslikali nemoć koju su prezentairali na terenu, a zatim i podijelili s novinarima. Napravili su veliku stvar plasmanom u polufinale, no već su treće natjecanje zaredom poraženi u polufinalima i gurnuti u borbu za utješnu broncu.

Što se dogodilo?! Nismo bili pravi, to je odgovor, pogotovo u prvom poluvremenu. Spriječili su svojom brzinom naše ubojito oružje, to su polukontra i kontra i nismo mogli ništa. Mogu samo ponoviti da nismo bili pravi, moram ipak hladne glave pogledati snimku da bih znao u čemu je bio problem. Kao da su nam noge bile teške, pune olova, zaista mi je teško povezati u čemu bi mogao biti problem. Sada je na redu Slovenija, siguran sam da će biti dovoljno snage iako smo svi umorni. Ipak igramo za treće mjesto na svijetu. Ne, neće biti fajta sa Slovencima, svi smo mi jako dobri prijatelji, no potući ćemo se za tu medalju, rekao je Domagoj Duvnjak koji je briljirao s Francuskom, no uklopio se apsolutno u sivilo u koje je momčad potonula u polufinalnoj utakmici.

- Danci su bili puno bolji nego dosad na turniru, mi smo bili dosta jadniji nego do sada, to je vjerojatno odgovor na pitanje kako su nas tako lako pobijedili. Borili smo se, dali smo sve od sebe iako to možda tako i nije izgledalo jer smo pali previše lako. Do jutra sve to nekako ipak moramo zaboraviti i pokušati nekako pobijediti tu zadnju utakmicu i pobjednički se vratiti doma. I ta bi bronca bila velika iako su svi nakon Francuske pomislili da nas nitko ne može zaustaviti. No, to je rukomet, jedan dan si najbolji, drugi put ništa ne ide od ruke...

Mirko Alilović bio je daleko najbolji igrač u prvom poluvremenu protiv Danaca, ali u drugom dijelu je nažalost pao zajedno s ostatkom reprezentacije:

- Previše smo lopti izgubili u napadu, radili previše tehničkih pogrešaka, nismo ni u obrani briljirali. Vjerujem da će sa Slovencima biti još puno teže, mi smo favoriti, mi smo bolji. Oni su već puno ovime napravili ulaskom u polufinale i neće biti pod pritiskom za razliku od nas. Valjda ćemo imati malo više sreće nego protiv Danske...

Linker
24. rujan 2024 03:19