Ante Cizmic / CROPIX
ZADOVOLJNI KAPETAN

'Nitko nije vjerovao u nas, ali ova momčad je pokazala da ima karakter'!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2013. 22:13

Hrvatska je pred 18.000 gledatelja u Barceloni osvojila broncu, i to treći put zaredom na velikim natjecanjima. Hrvatska je ranije u polufinalima izgubila na EP-u u Srbiji od domaće momčadi, u Londonu na Olimpijskim igrama od Francuza i u Španjolskoj od Danaca.

Nakon utakmice, iako s određenom gorčinom zbog poraza od Danske u polufinalu, sretni su bili kapetan reprezentacije Igor Vori te Jakov Gojun.

- Bilo je teško vratiti se nakon jučerašnjeg poraza od Danske. Na početku nam je trebalo da probijemo njihovu obranu, ali odigrali smo na iskustvo, odlijepili se u drugom dijelu i u konačnici zasluženo slavili. Ovako mala zemlja kao što je Hrvatska, a u godini dana tri medalje velikim natjecanjima je veliki korak za nas. Igrati tri polufinala u samo 12 mjeseci je velika stvar, ali medalja je medalja, kakvog god sjaja ona bila. Pokazali smo prkos i kako se Hrvati bore za svoju domovinu.

Kapetan Vori također je istaknuo kako je iznimno zadovoljan osvojenom broncom unatoč svim pehovima koji su pratili reprezentaciju na ovom natjecanju.

- Nitko nije vjerovao u nas, ali najbitnije je da smo mi vjerovali u sebe i da smo pokazali da imamo novu generaciju koja je na ovom natjecanju stekla veliko iskustvo. Žao nam je što nismo otišli do kraja, ali pokazali smo karakter uzevši ovu broncu.

Tko vas je najviše iznenadio?

- Duvnjak i Alilović. Duvnjak je pokazao da je novi vođa ove reprezentacije, cijeli turnir je odigrao na vrhunskoj razini, a kada je Alilović u pitanju, on je sigurno najbolji vratar turnira u Španjolskoj.

Marko Kopljar po tradiciji miran.

- Velika utakmica, treće medalja u godini dana. Sve smo dobro odigrali osim s Danskom, ali ne možemo to vratiti. No, sretni smo i s broncom.

Ivan Ninčević bio je izmoren nakon utakmice protiv Slovenije, ali također nije skrivao oduševljenje osvojenom broncom.

- Jesam trenirao? Jesam tjedan dana, moram priznati da sam teško disao, da me protiv Slovenije čak i presjeklo, pa je Lovro uletavao, ali sve je ispalo super. Vidiš kakav sam majstor, dođem malo i uzmem medalju. I pazi, naša treća medalja u godinu dana, pa tko to ima, nitko na svijetu.

Linker
24. rujan 2024 03:22