Screenshot: Youtube
ULOŽILI, PA POVUKLI ŽALBU

VIDEO: SKANDAL NA DRUGOJ POLUFINALNOJ UTAKMICI Nijemci su kraj dočekali s devetoricom

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 30. siječanj 2016. 01:02

Prva polufinalna utakmica Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj između Njemačke i Norveške nije prošla bez repova. Naime, Nijemci su kraj susreta i svoje prvo europsko finale nakon 12 godina s dvojicom igrača viška na terenu.

Dokazuje to i video snimka na osnovu koje su iz norveške reprezentacije uputili službenu žalbu.

Njemačka je slavila protiv Norveške 34-33 golom Kaija Häfnera pet sekundi prije kraja drugog produžetka, ali nije sve bilo prema pravilima. Prije posljednjeg napada Njemačke Ernst Simon je navukao markirni dres u ulozi golmana-igrača, ali Nijemci nisu izvukli vratara Andreasa Wolffa. Da bi stvar bila gora, tri sekunde prije kraja na parket Tauron Arene u Krakowu je utrčao i još jedan igrač, pa ih je u tom trenutku bilo čak devet.

"Nema sumnje da je došlo do kršenja pravila. Da je riječ o ligaškoj utakmici, sigurno bi se morala ponoviti“, zavapio je norveški izbornik Gunnar Pettersen.

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je danas kako su iz norveškog tabora povukli žalbu upućenu neposredno nakon utakmice.

"Žalili smo se, priložili nekoliko fotografija i videa koji upućuju da je Njemačka imala igrača viška na terenu, a zapisnički stol i suci na to nisu reagirali. Kazna za to bi trebala biti isključenje, pa bi u posljednjih pet sekundi imali napad 7 na 5. Ipak, smatramo kako bi utakmice trebale biti odlučene na parketu, a ne za stolom, pa smo u duhu fair-playa povukli žalbu“, stoji između ostalog u priopćenju iz norveškog tabora.

Linker
30. lipanj 2024 10:16