Cropix
OKRŠAJ U SEHA LIGI

Trener 'povratnik' smiruje situaciju: 'Ma nema baš nikakve panike, sve je pod kontrolom'

Sljedeći pravi izazov za Vujovićevu momčad je u sklopu 7. kola Lige prvaka na gostovanju kod Flensburga
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. listopad 2015. 09:17

Rukometaši PPD-a Zagreb doživjeli su u regionalnoj SEHA ligi u Slovačkoj protiv Tatran Prešova drugi uzastopni poraz (23-30) nakon što su neočekivano “stradali” kod Beşiktaşa u Ligi prvaka. Slično se dogodilo prošlog mjeseca, no tada su dva poraza u nizu došla od moćnog Veszpréma i jednako tako jakog Paris SG-a. U “intermezzu” između ova zadnja dva poraza trener Veselin Vujović bio je dao pa povukao ostavku, no ta “šok-terapija” očito nije imala pozitivan odjek kod njegovih igrača.

- Slab nam je izgovor što u Prešovu nisu igrali Stepančić, Pavlović i Kontrec, trebali smo bolje igrati jer nas je domaća momčad potpuno nadigrala - kratko je nakon poraza komentirao Veselin Vujović.

Tempiranje forme

Sljedeći pravi izazov za Vujovićevu momčad je u sklopu 7. kola Lige prvaka na gostovanju kod Flensburga (11. XI.) te je prava sreća da se u međuvremenu igra domaća utakmica u SEHA ligi protiv nešto slabijeg suparnika, Spartak Vojputa (1. XI. u Zagrebu). Da se ne dogodi da momčad doživi i tri poraza u nizu što je logično i očekivati na gostovanju u Njemačkoj. Slijedi i reprezentativna pauza koja može poslužiti regeneraciji momčadi. Vujović je unatoč svemu veliki optimist:

- Tempirali smo formu za početak sezone koji smo odlično odradili. Sada jesmo u padu, to je evidentno, tome su kumovale i male ozljede, sitne bolesti. No, teško je držati isti ritam cijelo vrijeme, najvažnije je da izvučemo pouke iz svega...

Vujović je uvjeren da će uskoro sve biti u najboljem redu:

- Bit ćemo najbolji u najvažnijem trenutku u završnici sezone. Ući ćemo u završnicu SEHA lige i biti optimalni u ključnim utakmicama Lige prvaka kada uđemo u nokaut-fazu natjecanja...

Povratak Mandalinića

“Vuja” ima odriješene ruke i povjerenje klupske uprave, nema razloga za brigu:

- Nema nikakve panike, nema niti razloga. Sve je u ‘domeni’ regularnog. Kad se kompletiramo, kad nam se vrati Mandalinić, sve će biti još puno bolje.Sada nam stiže i reprezentativna pauza tako da će nam to dobro doći za regeneraciju - zaključio je trener PPD Zagreba.

Linker
23. rujan 2024 13:28