Ronald Gorsic / CROPIX
PONOS I DIKA

Zagreb nadomak senzacije: Usred Njemačke priredili dramu jednoj od najjačih momčadi Europe!

Rukometaši PPD Zagreba odigrali su još jednu veliku utakmicu u Europi. Momci Veselina Vujovića do kraja su u neizvjesnosti držali jednu od najjačih europskih momčadi i na kraju ipak izgubili susret 7. kola skupine A Lige prvaka na gostovanju kod njemačkog Flensburga sa 27:28 (13:12).
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 11. studeni 2015. 22:06

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u Njemačkoj od Flensburga rezultatom 27-28. U prijašnjoj fazi istog natjecanja prije utakmice 7. kola pobijeđeni su i od Veszprema, Pariza i Besiktasa te su ostali samo na bodovima koje su doma osvojili protiv Kiela i Wisle te na gostovanju u Celju. Iako su poraženi, s jednim minusa na gostovanju kod prvaka Europe iz 2014. igrači Veselina Vujovića nemaju se čega sramiti jer su pružili odličan otpor.

Sam početak utakmice ponudio je “simultanku” Domagoja Pavlovića, koji je zabio prvih pet pogodaka za hrvatskog prvaka, jedan ljepši od drugog zaključno s “umjetničkim djelom” iz “cepelina” nakon dodavanja Horvata.

Bilo je prelijepo da bi dugo trajalo te je Flensburg nakon toga pohvatao konce igre približivši se na jedan razlike. Obrana domaćih sastavila je Pavlovića koji im je dojadio pa mu je morala biti pružena pomoć nakon čega je usporio ritam. Zamijenio ga je Stepančić zabivši tri projektila te se uz po jedan pogodak Šebetića, Obranovića i Kontreca na odmor otišlo s jednim golom plusa.

“Solo predstavom” u početnoj fazi utakmice Pavlović se zasigurno već prodao nekom bundesligašu, no, njegovih ukupnih devet pogodaka nije bilo dovoljno za nešto više u Flensburgu. Samo dvije katastrofalne minute sve su upropastile, domaći su jedan minusa pretvorili u dva viška što je u konačnici odlučilo pitanje pobjednika. Čak i s igračem više “plinari” su promašili napad i primili gol za tri razlike domaćih (18-15).

Ukupno gledano, Zagreb nije imao adekvatnu pomoć Stevanovića i Ivića na vratima, koji su sakupili premalo obrana. No, takva je sudbina vratara, ili su heroji pobjede ili ih se kritizira za loš dan. Imali su Zagrepčani odlično suđenje rumunjskog para Din-Dinu, koji nisu protežirali domaće, no poraz je ipak bio neizbježan iako su i na samom kraju Vujovićevi igrači odigrali odlično. Da su u cijelom drugom dijelu zadržali ritam kao u prvih 30 minuta, dojma smo da su mogli izvući bolji rezultat te je tako nešto realno za očekivati na “uzvratu” u ZG Areni za desetak dana...

Nažalost, na samom kraju utakmice ozlijedio se Stepančić, s bolnom je grimasom iznesen s terena...

Linker
23. rujan 2024 13:27