Ivan Lackovic / CROPIX
'NOGA SE DOSLOVNO IZOKRENULA'

TEŽAK UDARAC Hrvatska reprezentacija i Zagreb ostali bez jednog od najboljih mladih igrača, ne ide niti na EURO!?

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 12. studeni 2015. 13:40

Rukometaši PPD Zagreba časno su u srijedu 'izginuli' na parketu FlensArena u Flensgurgu izgubivši 27-26 od europskog prvaka iz 2014. Da se nisu 'pogubili' u onih nekoliko minuta na početku drugog poluvremena kad su Nijemci serijom 5-1 osigurali pobjedu, u Zagreb bi donijeli važne bodove.

No, više od gubitka same utakmice, za PPD Zagreb, ali i hrvatsku reprezentaciju, loše je što se ozlijedio Luka Stepančić. Pouzdani desni vanjski nezgodno je stao u jednom pokušaju solo prodora, kao pokošen se srušio na parket. Još na terenu prvu mu je pomoć pružio iskusni 'fizio' Damir Kajba. Luka se nije mogao vratiti u igru, već je uz bolne grimase iznesen s terena. Kajba u pravilu ne griješi, njegovo iskusno oko dijagnosticiralo je problem. U ovom slučaju, nažalost, bilo bi bolje da se prevario:

- Bojim se da je Luki puknuo prednji križni ligament. Noga mu je u jednom trenutku doslovno 'propala', izokrenula se. Tek trebamo otići u Vinogradsku bolnicu na magnetsku rezonancu koja će točno pokazati o čemu se radi. Ako sam dobro procijenio i ako je stvarno riječ o ligamentima, Luki prijeti stanka od barem šest mjeseci....

Naravno, to znači da je za Stepančića izgubljena Poljska, EP počinje 15. siječnja sljedeće godine. Izgubljena je i cijela sezona u dresu PPD Zagreba. Iako postoje izvrsne solucije na njegovoj poziciji ( Kopljar, Šebetić...), dugotrajni oporavak donio bi nove muke treneru PPD-a Veselinu Vujoviću kao i izborniku Željku Babiću.

Mladi Puljanin za reprezentaciju je debitirao još 2013. postavši neizbježni član nacionalne momčadi koja putuje na velika natjecanja.

Linker
23. rujan 2024 15:27