foto: Balkanhandball/Getty
ŽIVOT PIŠE ROMANE

ŠTO HRVATSKA LEGENDA DANAS RADI U KARABATIĆEVOM DRESU? 'Milost ne tražim niti bih ti je dao!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. siječanj 2016. 17:28

Legendarni hrvatski rukometaš Nikša Kaleb u petak je najavio veliki okršaj Hrvatske i Francuske, a tijekom cijelog Europskog prvenstva u Poljskoj piše kolumnu za portal Balkan Handball .

Proslavljeni zlatni olimpijac je tako u svojoj današnjoj kolumni, baš pred utakmicu, otkrio kako je život spleo puteve obitelji Kaleb i Karabatić te pričicu garnirao fotografijom u Karabatićevom olimpijskom dresu s brojem 13.

"Volio bih da sam u mogućnosti još jednom 'išamarati' Nikolu Karabatića, a onda ga pozvati na piće. Naime, njegov otac Branko je jedno vrijeme bio rukometaš u Metkoviću, kao i moj otac Branko. Čak su jedno vrijeme zajedno služili vojsku. Iako su se njihovi putevi razišli, Nikolu i mene je opet spojio rukomet. Uz poštovanje i simpatije, nakon osvojene olimpijade u Ateni, poklonio samo mu dres u kojem sam igrao na olimpijadi. Četiri godine poslije, olimpijski pobjednik je postala Francuska. Jedan od dresova s brojem 13 s olimpijskim krugovima je završio, pogađate naravno, kod mene.

Ipak, na terenu bi to izgledalo kao u Norveškoj 2008. I vjerujem da bismo jedan drugom rekli isto: milost (popust) ne tražim niti bih ti je dao.

Poslije bi svejedno otišli na piće. Tko bi platio, zna se. Penzioneri uvijek loše stoje", napisao je Kina.

Linker
24. rujan 2024 09:24