Ante Čizmić/CROPIX
UMJESTO DERBIJA - REVIJA

Šterbik: Ma kakve kalkulacije, igrali smo loše; Vori: Mi smo jednostavno bolji od njih...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2013. 08:18

Hrvatska je bez izgubljenog boda završila natjecanje u skupini u Madridu i u ponedjeljak će u 21.30 igrati protiv Bjelorusije u osmini finala SP. Budemo li išli dalje, čekaju nas Francuska, pa Danska i barem će biti uzbudljivo.

- Sve kalkulacije odbacili smo pobjedom. Ono što mi je važno je da smo pokazali da smo bolji od njih. To što kažu da smo izabrali teži put, to je možda, ali moja savjest je čista. Bili smo pošteni prema sebi i to nam je najvažnije. Kakvi su drugi, to me ne zanima, važno je da cijene ono što treba. A i tako moramo sve dobiti da dođemo do konačnog cilja. Ne sumnjam u nas. Bjelorusija je ozbiljna, tako ćemo je shvatiti, nema brige - reći će nakon susreta kapetan Igor Vori.

Trebao je biti totalni rezultatski spektakl, ispala je revijalna utakmica, u kojoj biti pobjednik i nije bila neka posebna nagrada. Samo je nosila teži ždrijeb, a kako je sustav na ispadanje, trebalo je biti mudar i odlučiti.

- Lakši put? Nije bilo kalkulacija, prije bih rekao da ako nastavimo ovako, vidjet ćemo se brže u Zagrebu nego u Barceloni u završnici. Nismo igrali dobro, obrana je bila loša, tako ne valja i ne može, nije ni sličilo onome na OI. Razočaran sam - govorio je nakon utakmice Arpad Šterbik.

- Zaslužena pobjeda Hrvatske, vjerujem da ćemo se sresti još jednom - zaključio je Valero Rivera.

To jednom je finale. Vidjet ćemo.

Linker
24. rujan 2024 01:22