AP
EP RUKOMET

Skandinavsko finale: Šveđanke izbacile Rumunjke, Norveška razbila Dansku

Odlična Linnea Torstenson je opet bila najbolja kod Švedske, ovom je prilikom zabila čak devet pogodaka. Cristina Georgiana Neagu je sa sedam golova
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 18. prosinac 2010. 18:37

Na Europskom prvenstvu rukometašica igrati će se skandinavski finale. U finalu će Švedska igrati protiv Norvežanki koje su bez poteškoća svladale Dansku s 29-19...

U dvoboju suorganizatora Europskog prvenstva Norveška je bila nedodirljiva. Utakmicu u Herningu je otvorila s 5-0 i premda su se Dankinje, nošene domaćim navijačima, u sljedećim minutama približile na pogodak zaostataka (6-7), na poluvrijeme su Norvežanke otišle s vodstvom 14-10.

Do sredine nastavka su održavale između četiri i šest golova prednosti, a onda su u završnici ubacile u brzinu više i ogled zaključile s plus deset.

Linn Jorum Sulland je sa sedam golova predvodila pobjednice, dok je kod poraženih bolja od ostalih s pet pogodaka bila Rikke Skov. Utakmicu su, dodajmo, sudili hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

U prvom subotnjem polufinalu Švedska je pobijedila Rumunjsku 25-23. Imala je većinom utakmice Švedska prednost, a petnaest minuta prije kraja i plus od tri razlike. No, Rumunjke su serijom dohvatile zaostatak i potom su se ekipe u zadnjih deset minuta izmjenjivale u vodstvu.

Ipak, tri minute prije kraja je Švedska povela 24-22 i do kraja zadržala vodstvo izborivši plasman u nedjeljni finale. Odlična Linnea Torstenson je opet bila najbolja kod Švedske, ovom je prilikom zabila čak devet pogodaka. Cristina Georgiana Neagu je sa sedam golova bila predvodnica strijelkinja kod poražene ekipe.

U nastavku dana će u Herningu drugi polufinale odigrati Danska i Norveška.

Europsko prvenstvo rukometašica, polufinale:



Švedska - Rumunjska 25-23

Danska - Norveška 29-19

Linker
23. rujan 2024 15:23