PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA Pressfocus/ddp Usa/profimedia
PRESUDIO FINALE

Poljaci slave legendarnog Hrvata! Herojskim obranama prekinuo apsolutnu dominaciju ljutih rivala

38-godišnji hrvatski vratar vratio je pehar prvaka u Plock nakon dugih 13 godina
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2024. 16:14

Veliko iznenađenje dogodilo se u završnici rukometnog prvenstva Poljske. Do titule je slavljem u finalu protiv Kielcea došla ekipa Wisle Plock, a u apsolutnog heroja pobjedničke momčadi prometnuo se naš Mirko Alilović!

Prvu utakmicu odigranu prije tjedan dana u Plocku Wisla je dobila nakon sedmeraca (22-22;24-23), Alilović je tada sinuo četiri sedmerca, a do konačnog slavlja došli su na jednak način. Ponovno je nakon regularnog tijeka rezultat bio neriješen (20-20), a u raspucavanju sa sedam metara 38-godišnji hrvatski vratar vratio je pehar prvaka u Plock nakon dugih 13 godina (28-27).

Prvo je obranio udarac Thrastarsona koji bi Kielceu osigurao majstoricu, a zatim spasio i drugu meč-loptu, obranivši pokušaj Kounkouda. Šlag na kraju bila je obrana u desetoj seriji Francuzu Nahiju za erupciju oduševljenja u dvorani. Junačka predstava našeg proslavljenog vratara, kojom je završio više od desetljeća dugu dominaciju Kielcea u Poljskoj.

Wisla je posljednji i jedini put prvak bila 2011. godine, a od tada je trajala vladavina momčadi za koju igra Igor Karačić. Upravo Karačić sinoć je zabio četiri gola, a bio je precizan i u raspucavanju. S druge strane, u redovima Wisle Tin Lučin je na oproštaju od novog poljskog prvaka zabio tri gola, Lovro Mihić poentirao je jednom, dok se Leon Šušnja nije upisao u strijelce.

Linker
27. svibanj 2024 16:15