Matej Mandić

 ANTE CIZMIC Cropix
LIGA PRVAKA

Zagreb razočarao: ‘Izgubiš utakmicu na svoje gluposti, zaslužili su pobjedu više od nas‘

Zagreb je poražen lagano u utakmici koju je ruku na srce kao ozbiljna momčad morao dobiti
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. rujan 2024. 13:10

Zagreb je razočarao u Kielcu. Poražen je lagano u utakmici koju je ruku na srce kao ozbiljna momčad morao dobiti. Kielce se po svemu nudilo i po sastavu za utakmicu i po stanju i po igri na utakmici, ali Zagreb je igrao jako loše i izgubio čak 7 golova razlike. Za Ligu prvaka tu nema opravdanja. Nije to ni neiskustvo, ni snaga, ni kvaliteta.

Talant Dušebajev je najzaslužniji da je njegov tim slavio uvjerljivo. Doista je morao biti čarobnjak da iz njega izvuče maksimu. Dakle, prije sezone je ostao bez Wolffa i Tournata, otišao mu je lani u finišu odlični Tharstarsson, nisu mogli igrati Maqueda i Sićko, ozlijeđeni su igrali Karačić prvi puta ove sezone, Oleyniczak, Moryto, Karaljok, Alex Dušebajev koji je najbolji igrač Kielca, a drugo poluvrijeme nije ni igrao. Gebala je veliki dio utakmice igrao sa dva isključenja i ništa od toga Zagreb nije iskoristio. Uz sve to napravio je pregršt pogrešaka, puno promašio zicera, a šlag na jednu jako lošu predstavu bili su sedmerci. Zagreb ih je promašio čak 6, što je apsolutno nedopustivo u takvim utakmicama. Očekivali smo bolji i koncentriraniji Zagreb koji je pokazivao naznake da može nešto, ali to nije pretvorio u kvalitetu. Pogubio se, raspao i uvjerljivo izgubio.

image

Andrija Nikolić

DAMIR KRAJAC Cropix

Dušebajev je ostao bez Wolffa, nema ni Walacha koji je lani bio odličan. Traži vratare, krenuo je s Čordalijom, nije išlo, nastavio s Meštrićem koji je bio odličan, pa opet završio s Čordalijom – nepogrešivo. Patila mu je obrana sa Karaljokom koji je ozlijeđen i Gebalom koji je imao dva isključenja. Uveo je na njihova mjesta Daniela Dušebajeva i snažnog Francuza Monara i nepogrešivo pogodio. Karaljoka je sačuvao za napad, a on je u finišu izgledaio briljatno zbog toga. Dobio je pomoć od Rogulskog u obrani. Moryto mu nije mogao, pa je Konkoud bio u pogodnu maksimalno što inače nije. Digao je Surgiela da pomogne Nahiju kojem nije išlo. Dozirao je napore Oleyniczaku i Karačiću i majstorski nadigrao Zagrebovu klupu.

Ovo se ne smije događati

Zagreb? Mandić odličan, ali Mandić ne može sam, kao ni obrana kada napad gubi tolike lopte. Obrana i Mandić su vukli dok napad nije debelo pretjerao u greškama, držali su nadu, ali nisu izdržali. Napad je zakazao, Beljavski realizacijom nije pomogao, Kos i Klarica, kasnije i Pavlović gubili su lopte u kontaktu sa snažnom obranom Poljaka, Glavaš je fulao zicere, penale, Dibirov penal, Ćavar nije pomogao, s crte je gol zabio samo Trivković i to 1. A to je sve skupa jako jako malo. Samo 21 gol iz igre je zabio Zagreb. Obrana je primila 30, ali 26 iz igre je pristojna brojka usprkos svemu…

Poraz u Kielcu je ono što se ne smije događati, ako momčad želi igrati ozbiljnu ulogu u Ligi prvaka. Nema tu previše vremena za popravke, bilo je više od mjesec dana prilika da se učini nešto da se to što se događalo prethodnih sezona popravi. Šansa će biti iduće srijede u Areni protiv Aalborga koji dolazi kao apsolutni favorit, makar je prvi puta ove sezone bez Mikkela Hansena. Ovakav Zagreb kao u Kielcu neće pobijediti nikoga i zato svi očekujemo novi, drugačiji Zagreb. Moraju se brzo pokrenuti, jer budu li kasnili moglo bi im biti prekasno.

Matej Mandić: ‘Izgubiš utakmicu na svoje gluposti, to je tako‘

Svi su bili razočarani nakon utakmice. Zagreb je izgledao loše u utakmici koju je mogao dobiti da je bio samo malo bolji. Ovako, nije bio ni blizu i to sigurno na startu sezone nikako nije dobro.

image

Andrija Nikolić

GORAN MEHKEK Cropix

Uvijek je trener taj koji odgovara za momčad, pa Andriji Nikoliću nakon utakmice u Poljskoj nije bilo lako.

- Kielce je dobilo, makar smo 50 minuta imali solidnu utakmicu, ali zadnjih 10 minuta nismo izdržali. Na kraju je ispao uvjerljiv poraz. U 50. minuti je bilo 1 razlike, je li to iskustvo, kvaliteta, ne znam, ali sve je otišlo na njihovu stranu.

Pokušao je analizirati iz prve.

- Imamo iskusnijih igrača i nekih koji su prvi puta igrali Ligu prvaka. Šteta za tako uvjerljiv poraz koji ne oslikava pravo stanje. Napravili smo previše grešaka i završilo je tako kako je završilo.

Dolazi Aalborg koji je drugi u Europi?

- Nemamo puno vremena. Moramo se bazirati na greškama koje smo radili u Poljskoj i ne povaljati ih. To je to – zaključio je Nikolić.

Matej Mandić bio je najsvjetlija točka Zagreba, četiri obranjena sedmerca, 10 lopti, držao je Zagreb u igri do pred kraj, ali…

- Zaslužili su pobjedu više nego mi. Zabili su puno golova zbog naših grešaka u napadu. Krenuli su od starta sa 3:0 zbog naših grešaka samo, pa smo se vraćali, pa opet, pa se vrati, pa tako do kraja i onda se ne vratiš više. Izgubiš utakmicu na svoje gluposti, držimo se, tu smo i onda izgubimo kao lani kada smo trajali do 45. minute.

Kako se vratiti za Aalborg?

- Treba nam dobar sastanak, dobra priprema za Aalborg. Ja mislim da njima neće biti lako makar su ponajbolja momčad na svijetu. Mi moramo biti drugačiji – zaključuje Matej Mandić.

image

Matej Mandić

ANTE CIZMIC Cropix

Junak pobjede Kielca bio je bez sumnje veliki majstor Talant Dušebajev. Sjajno je vukao poteze u teškom stanju momčadi i dogurao brod u mirnu luku. Sedam razlike nije ni sanjao, uvjereni smo.

- Na početku sezone rekli smo sami sebi da moramo poboljšati igru ​​u obrani. Uz to, imamo problema s ozljedama, jednostavno smo se morali fokusirati na obranu. Sada imamo info da će Alex Dušebajev biti izvan terena šest do sedam tjedana zbog ozljede lista. Maqueda bi trebao bi se vratiti za 10-12 dana. Igor Karačić je nakon ozljede odigrao je vrlo dobro, ali nemam iluzija da će sve igrati na ovoj razini. Čordalija je bio nervozan nakon ulaska, Meštrić je igrao jako dobro, ulio nam je samopouzdanje u drugom poluvremenu i zahvaljujući njemu smo poveli. Pobijedili smo zahvaljujući obrani i napravili smo nešto manje tehničkih grešaka nego u utakmici protiv Wisle. Učinkovitost pozicijskog napada bila je bolja, ali penali...

Sve je točno rekao stari majstor. Pobjeda se najviše piše baš njemu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 13:10