DAMIR KRAJAC Cropix
ŠTETA

Zagreb propustio prvu veliku priliku za bodove, napravili su previše pogrešaka za Ligu prvaka

U 1. kolu skupine B Zagreb poražen na gostovanju u Kielcu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. rujan 2024. 22:38

Kielce – Zagreb 30:23 (13:13)

KIELCE Halla Legionowo. Gledatelja 4.500. Suci: Karim i Raul Gasmi (Francuska)

KIELCE: Meštrić (6+1), Čordalija (3+1); Oleyniczak 4, Konkoud 4, A. Dušebajev 1, Karačić 4, Moryto 3 (1), D. Dušebejev 4, Surgiel 2 (1), Gebala, Rogulski 2 (1), Karaljok 4, Monar 1, Nahi. Trener Talant Dušebejev.

ZAGREB: Mandić (6+4), Grbavac; Kos 5, Walczak, Faljić, Klarica 5, Gojun, Srna 2, Ćavar 1 (1), Molc, Pavlović, Dibirov 4 (1), Beljavski 1, Kavčić, Glavaš 4 (2), Trivković 1. Trener Andrija Nikolić.

SEDMERCI: Kielce 8 (2), Zagreb 7 (4)

ISKLJUČENJA: Kielce 8 minuta (Nahi 6, 24, Rogulski 19, Gebala 24), Zagreb 8 minuta (Srna 12, 37, Klarica 41, Gojun 48)

IGRAČ UTAKMICE: Daniel Dušebajev


Zagreb je poražen u Poljskoj na startu Lige prvaka. Teško se oteti dojmu da je propustio veliku priliku donijeti bodove, makar je Kielca na kraju slavilo uvjerljivo. Previše je to pogrešaka za Ligu prvaka što radi Zagreb.

Teško gostovanje dobio je Zagreb na startu Lige prvaka u Kielcu. Tim koji je u posljednje tri godine bio u finalu Lige prvaka je bio velika prepreka, ali Zagreb je najavio da ne ide s bijelom zastavom. Kielce je u problemima, izgubilo je Superkup Poljske od Wisle, ima nešto ozlijeđenih igrača, i to je onaj trenutak kada prava momčad mora pokušati iskoristiti priliku. To je Zagreb sjajno radio prošle sezone.

Prvi dio je bio vrlo turbulentan. Kielce je krenulo sa 3:0, Zagreb ih je u startu počastio sa tri greške, tako da su sve pozabijali lagano. Trebalo je Zagrebovoj obrani da se postavi skoro 20 minuta i od trenutka da se postavila kako treba Kielcu je bilo teško. Igrao je Zagreb svojih 6-0 sa Srnom i Gojunom, Kavčić i Faljić su pomagali uz njih, Kielce je kada Igor Karačić nije bio u igri bilo u velikim problemima da dođe do prilike, pa su i oni gubili dosta lopti, što je pak Zagreb znao dobro iskoristiti. Ipak, zagrebaši su bili brzopleti, jer su imali nakon 9:9 u 20. minuti šansu da povedu, ali je nisu iskoristili čak ni sa dva igrača više. Dapače, primili su gol i poljski prvak je opet došao do prednosti. No, s dosljednom obranom uspio je Zagreb do kraja prvog poluvremena slomiti otpor Kielca i prvih 30 minuta završiti u egalu, što je za svaku pohvalu. Treba reći da je domaći sastav u prvih 30 minuta promašio tri sedmerca, da je imao tri isključenja više. I s malo više strpljenja Zagreb je mogao i do vodstva, no tu lekciju očito još uče.

Obrana Kielca se bazirala na Gebali i Karaljoku. Počeo je Čordalija na golu, ali ga je u finišu prvog dijela zamijenio Meštrić. Vidjelo se da tu sve baš nije idealno u sastavu Talanta Dušebajeva. Vidjelo se da Moryto i Karačić dolaze iz ozljeda, da u boljem stanju nije ni Oleyniczak, pa ni Alex Dušebajev. To su realni problemi koji od početka sezone muče poljski sastav. Karačiću je to bila prva utakmica koju je uopće igrao ove sezone.

Zagreb je vodstvo otvorio drugi dio i onda opet upao u rupu. Makar je Kielce častilo promašenim sedmercima, napad je radio previše grešaka, razbranio Meštrića i sve iznova. Za samo dvije minute od -2, ponovo do egala, što je plus, ali jako puno troši. Probao je Nikolić s Walczakom u sredini obrane, s Pavlovićem na sredini napada, no barem na početku nije se pokazalo kao plus.

Vratio je Nikolić postavke iz prvog dijela, ali Zagreb je stalno stizao i teško je bilo očekivati da će uvijek uspjeti. Posebno kada je bio na -3, a Srna, pa Klarica isključeni. Mandić je s gola dao priliku, makar je obrana puštala u igri jedan na jedan prema Oleyniczaku i Danielu Dušebajevu. A napad je častio Poljake koji se nisu mogli dovoljno zahvaliti da su otišli na 4 gola prednosti nakon kojih se kraj činio izvjesnim, makar je do kraja bilo još skoro 8 minuta. A onda su na sve greške još počeli promašivati sedmerce. E, ne ide to tako…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 22:38